zondag 30 november 2014

SAL 2014 November: Geborduurde Gingerbread Man of iets anders eetbaars

Bijna is hij voorbij, deze Kerst SAL.
Bijna 12 maanden zijn voorbij sinds we er aan begonnen zijn en nu is er nog maar één maandje te gaan en dan zijn we klaar!
Ik vind het hartstikke leuk dat jullie zo enthousiast hebben meegedaan!

Voor de maand november van deze Kerst SAL was het thema de Gingerbread Man of iets anders eetbaars. Er zijn weer erg leuke inzendingen binnengekomen!

Om te beginnen mijn eigen Gingerbread Man:


Het patroontje komt hier (klik) vandaan. In plaats van rode kruissteekjes voor de besjes heb ik rode glaskraaltjes gebruikt. De achterzijde heb ik er zelf bij verzonnen, door nogmaals de rand te borduren en daarin het jaartal te zetten. 

Dit beeldschone ornamentje heeft Corrina gemaakt:


Geertje Bos heeft niet alleen een Gingerbread Man geborduurd, maar óók een beker chocolademelk en een koekje:


Dora heeft een hele leuke kerstkaart met haar borduurwerkje gemaakt. Deze vind ikzelf wel lijken op een Gingerbread vrouw!


Ook Marion heeft een kerstkaart gemaakt:


De volgende kerstkaart is gemaakt door Jolanda: 


En dan de lap van Miriam, waar een schitterend afgewerkte Gingerbread man én vrouw bij zijn gekomen:


Iedereen weer reuze bedankt voor jullie deelname!

Zoals vorige keer reeds vermeld, is in verband met de feestdagen de inzenddatum voor het volgende thema vroeger in de maand dan jullie gewend zijn, namelijk op zondag 21 december om 12:00 uur. Het is een vrij thema, dus je kunt zélf een leuk kerstpatroontje uitzoeken!

Je inzending kun je mailen naar kaatje punt beetje at hotmail punt com.
Zorg je er alsjeblieft voor dat je foto scherp is en goed belicht?


zaterdag 1 november 2014

SAL 2014 Oktober: Geborduurde kerstvogel

Voor de maand oktober moesten we een kerstvogel borduren. Er zijn weer erg leuke inzendingen binnen gekomen.
Nog maar 2 maanden te gaan en dan is deze kerst SAL alweer afgelopen. Wat is de tijd snel gegaan! 

Ikzelf heb een patroontje van Valerie Pfeiffer geborduurd. Ik ben gek op haar lieve kleine vogeltjes en dit is één van de eerste patroontjes die ik van haar leerde kennen. Ook dit patroontje heb ik weer verwerkt tot een kerstkaart. Door het glimmende papier is het weer erg moeilijk om dit goed op de foto te zetten. De besjes komen uit een kerststukje, de takjes heb ik met een pons gemaakt, de bloemetjes zijn gekocht maar de hartjes heb ik zelf gemaakt met behulp van een bloemvormig plastic soort van stickertje waarin ik een plakparel heb geplakt:


Grappig genoeg heeft Dora deze keer weer hetzelfde patroontje geborduurd als ik. Dit was ook al het geval bij de Candy Cane (klik). Ook zij heeft er een kerstkaart van gemaakt en wel deze:


Jolanda Schmitz heeft een leuke kerstgans geborduurd en deze tot kerstkaart verwerkt. Het patroontje komt uit Borduurmotieven nr. 16:


Ook deze maand heeft Corrina van Wijk weer een kerstboomhanger gemaakt en wel een héle mooie, afgewerkt met kralen! Het patroontje komt uit een kerstbijlage van CrossStitcher:


Goikje Salverda heeft ook een kerstkaart geborduurd en wel een hele bijzondere. In plaats van de kruissteekjes op stof te borduren, heeft zij deze op papier geborduurd, wat een heel leuk effect geeft:


Geertje Bos heeft een leuk ornamentje geborduurd:


Miriam heeft weer een vakje op haar kerstlap vol en wel met dit schattige vogeltje en vogelhuisje:


Miriam, als je de hele lap klaar hebt, wil je dan een foto van het geheel laten zien? Ik ben nl. erg benieuwd hoe hij dan is geworden!

Iedereen weer hartelijk bedankt voor jullie deelname!!!

Voor de maand november is het thema de Gingerbread Man of iets anders eetbaars (uiteraard wel in Kerststijl). De uiterste inzenddatum is zondag 30 november om 12:00 uur.

In verband met de feestdagen en de daarmee samenhangende vervroegde inzenddatum van het decemberthema, geef ik dat thema hier alvast door, zodat je er alvast rekening mee kunt houden. Het is een vrij thema, dus je kunt zélf een leuk kerstpatroontje uitzoeken! De uiterste inzenddatum is op zondag 21 december om 12.00 uur.

Je inzending kun je mailen naar kaatje punt beetje at hotmail punt com. Zorg je er alsjeblieft voor dat je foto scherp is en goed belicht?



Geborduurde Halloweenkaart uitwisseling op mijn Facebook groep

Op mijn Facebook borduurgroep "Kianna's Borduurgroep" (klik) hebben we nét een Halloween uitwisseling achter de rug. Daarbij moesten we een geborduurde Halloween kaart maken en die naar iemand anders sturen. Zelf kregen we natuurlijk ook een kaart van iemand.

Ik heb een patroontje van The Prairie Schooler gebruikt en dit tot een scrap kaartje verwerkt:


De randpons is van Martha Stewart en het "Happy Halloween" plaatje heb ik van internet gedownload en afgewerkt met glitterlijm. Verder heb ik de kaart "opgeleukt" met 2 brads en een nepspinnetje. Aan de binnenkant van de kaart heb ik nog 2 kleine stoffen spookjes geplakt die ik ooit bij de Xenos heb gekocht.

Wil je ook lid worden van de Facebook borduurgroep, meld je dan hier (klik) aan!