zaterdag 25 februari 2017

Poppenhuis knutsels: "kakdoos" en melkbussen

Omdat de persoon die de tuingereedschapjes met ons zou maken op de Poppenhuis Knutselgroep er niet was, hebben we tussendoor even wat andere dingen gemaakt.

Van de flesjes van oogdruppels hebben we 2 melkbussen gemaakt. Hiervoor hebben we de topjes van de flesjes afgesneden en een knoop op de rand geplakt. Tevens 2 randjes karton eromheen en haakjes (een beetje uit elkaar buigen) als handvaten. Eerst hebben we alles met gesso geverfd en daarna heeft ieder er haar eigen draai aan gegeven. Ik heb deze 2 gemaakt:


Van sigarendoosjes hebben we een "kakhuis/poepdoos" oftewel een "plee" gemaakt. Om het af te werken, heb ik een plaatje van een pin-up aan de binnenkant van de deur geplakt. Ik heb wat kranten uitgeprint en die een beetje "oud" gemaakt. Het rolletje w.c. papier heb ik gemaakt door een tissue (want dat is lekker dun) om het stokje van een wattenstaafje te draaien. Een stukje garen erdoor en ophangen maar. De deksel is een knoop waar ik een handvat op heb gemaakt. Bij de Action verkochten ze doosjes met houten lettertjes en daarvan heb ik de letter "O" doormidden gesneden en de ene helft op de deur geplakt als handvat en de andere helft dus op de knoop. Het dak is gemaakt van het gegolfde karton uit een pak beschuit dat ik geverfd heb. Aan de buitenkant heb ik wat "mos" aangebracht.
Het is kleiner dan 1:12, dus dat is wel jammer, het past nu niet bij mijn schuurtje.


Ik vind hem erg grappig geworden!


donderdag 23 februari 2017

Harry Potter tentoonstelling

Het gekke is, dat ik de Harry Potter films eigenlijk helemaal niet zo leuk vind! Ik vind het sfeertje fantastisch en het magische spreekt me heel erg aan en daarom snap ik niet waarom de films mij onberoerd laten.

Toch zijn we vorig weekend naar de Harry Potter tentoonstelling in Utrecht gegaan. Het was hartstikke leuk. We moesten heel lang in de rij staan, maar ik vond het wel de moeite waard!
Er stonden heel veel kleding stukken tentoongesteld en voorwerpen uit de films. Het was lastig om foto's te maken, omdat het overal donker was, maar de foto's vallen mij beslist niet tegen! Hier een uitgebreide impressie:






















 







 





donderdag 16 februari 2017

Valentijnskaart geborduurd op papier

Voor Valentijnsdag wilde ik ditmaal eens niet een “zoete” kaart met een of ander schattig beestje maken en ik wilde ook graag weer een kaart op papier borduren. 
Gelukkig kwam ik via Pinterest een heel leuk, beetje abstract, patroon tegen (klik) en dit is de kaart geworden:



Geborduurd op wit papier met linnenstructuur in zwart, rood, groen en goudkleurig garen en voorzien van wat kraaltjes. Dat heb ik op rood papier met linnenstructuur geplakt.


Kaartborduren: The Mallow Fairy


Ik had onlangs weer eens zin om een kaart op papier te borduren en dat is deze geworden:


Ik weet niet meer van wie het patroontje is. Onlangs gaf iemand een hele stapel hobbyspullen weg waaronder een heleboel borduurpatronen. Ik heb gewoon een patroon uitgekozen dat me aansprak en nadat ik klaar was heb ik het weggegooid omdat ik eigenlijk nooit vaker hetzelfde patroon borduur.

Natuurlijk heb ik weer een plaatje met een Flower Fairy van Cicely M. Barker gebruikt, want dat vind ik gewoon de allermooiste elfjes die er zijn. Ditmaal is het de Mallow Flower Fairy geworden. Ik heb het geborduurd op parelmoer karton, dat is altijd moeilijk op de foto te zetten vanwege de glans die je altijd krijgt, daardoor lijkt de onderkant van de kaart donkerder dan de bovenkant.


The Song of the Mallow Fairy


I am Mallow, here sit I
Watching all the passers-by.
Though my leaves are torn and tattered,
Dust-besprinkled, mud-bespattered,
See, my seeds are fairy cheeses,
Freshest, finest, fairy cheeses!
These are what an elf will munch
For his supper or his lunch.
Fairy housewives, going down
To their busy market-town,
Hear me wheedling: "Lady, please,
Pretty Lady, but a cheese!"
And I never find it matters
that I'm nicknamed Rags-and-Tatters,
For they buy my fairy cheeses,
Freshest, finest, fairy cheeses!



zondag 12 februari 2017

Dieren Pocket Letter

Voor het Tikkertje op de Nederlandse Pocket Letter Facebook groep heb ik een dieren PL gemaakt voor iemand waar ik al eerder mee heb geruild.
Dit is hem geworden, ook al b en ik over deze ook niet zo tevreden:


Ik heb gebruik gemaakt van een beetje ouderwets aandoende dierenplaatjes, waar ik een knipvel van had. Ik heb de kaartjes versierd met ponsrandjes, een taartonderleggertje, stickerhoekjes en -randjes of met washi tape. Ik had nog wat houten vlindertjes en uiltjes, die heb ik er ook bij geplakt. Verder heb ik wat postzegels uit diverse landen waar dieren op stonden erin verwerkt en een bedeltje van een hond en een bijtje. Daarna nog wat plakparels erop en een lintje door de rand, waar ik 2 knopen van dieren aan heb vastgemaakt, die ik ooit bij de Pipoos heb gekocht.