maandag 13 januari 2014

Panda boekenlegger en konijntje op luciferdoosje

Vorig jaar september heb ik me op een ander blog opgegeven voor een PIF (Pay it Forward). Daarbij zouden 3 mensen een zelfgemaakt cadeautje van de blog eigenaar krijgen (bij meer opgaves zou er worden geloot). In ruil voor het cadeautje, moest jij zelf dan ook weer binnen een jaar voor 3 mensen iets maken enzovoort.

Toen ik het leuke nieuws te horen kreeg, dat ik was uitgeloot, ben ik meteen begonnen met het maken van cadeautjes. Mocht ik dan al vroeg in dat jaar het presentje ontvangen, dan had ik alvast iets om weg te geven als mensen zich bij mij zouden opgeven.

Ik ben begonnen met het borduren van een Panda boekenlegger die ik op de handwerkbeurs in Zwolle had aangeschaft. Het moest worden geborduurd op plastic stramien, iets waar ik in eerste instantie tegenop zag en waarvan ik ook heb overwogen om het tóch op stof te borduren. Ik moet echter zeggen dat het erg prettig borduurt op plastic! De steekjes worden ook allemaal heel mooi gelijkmatig.

Voor het afwerken van de achterzijde heb ik voor de volgende oplossing gekozen: bij de Boekenvoordeel heb ik ooit eens pakketjes vilt gekocht, die aan de achterzijde zelfklevend waren, een soort stickers dus. Van zwart zelfklevend vilt heb ik een stukje geknipt op de maat van de boekenlegger en deze op de achterzijde vastgeplakt. Vervolgens heb ik deze met de festonsteek vastgenaaid aan de rand, waardoor hij goed stevig vast kwam te zitten. Op één plekje is het niet helemaal netjes geworden omdat het plastic daar een beetje scheef is afgeknipt, maar voor de rest ben ik erg tevreden over hoe het is geworden. Ook heb ik nog een kwast gemaakt, afgewerkt met een paar groene kraaltjes. Dit is het resultaat:


Toen de boekenlegger klaar was, ben ik aan het tweede cadeautje voor de PIF begonnen, een borduurwerk van een konijntje met een toentertijd gratis Prairie Schooler patroon (dat patroon wisselt regelmatig, dus hou het in de gaten!). Het was klein genoeg om op een luciferdoosje te plakken, dus dat heb ik dan ook gedaan!Het borduurwerkje heb ik eerst aan de achterzijde van vliesofix voorzien en toen om de bovenzijde van het hulsje van het luciferdoosje gevouwen. Daarna heb ik een scrappapiertje om de zijkanten en bodem van het hulsje geplakt.
Het doosje (wat dus in het hulsje schuift) heb ik zowel van binnen als van buiten beplakt met scrappapier en daarna heb ik met een glazen kraal een knopje gemaakt, waardoor je het doosje makkelijk kunt openschuiven.

Dit waren dus 2 van de cadeautjes die ik had gemaakt voor de PIF, de derde zou ik later maken.
Omdat je bij de PIF binnen een jaar iets zou krijgen en omdat ik na een jaar nog niks had ontvangen, heb ik contact opgenomen met degene die dit had georganiseerd. Zij was jammer genoeg ziek geweest en daardoor niet in de gelegenheid geweest om cadeautjes te maken, maar ik zou op zijn laatst in december het cadeautje krijgen.

Aangezien we nu in januari zitten en ik nog steeds niks heb ontvangen (en ik ook niet verwacht nog iets te krijgen), heb ik besloten om mijn creaties hier toch maar te showen. Dat wilde ik in eerste instantie niet doen, omdat het niet leuk zou zijn als iemand een cadeautje van mij zou krijgen dat men hier al had gezien.

Het doosje vind ikzelf zó leuk, dat het in mijn letterbak komt te staan. Aangezien ik erg weinig lees (en áls ik lees is dat op de e-reader), zal de boekenlegger door mij niet gebruikt worden, maar daar kan ik vast ooit nog wel iemand anders blij mee maken, wellicht bij een andere PIF?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten