vrijdag 17 januari 2014

Pinterest en hoe je op de juiste manier pint

Ik weet niet of jij Pinterest (klik) al hebt ontdekt, maar ik ben eraan "verslaafd"!
Uren kan ik zoet zijn met het bekijken (én pinnen) van pins en met het doorklikken naar de site waar de pin vandaan komt. Op deze manier heb ik ook al heel veel leuke borduurpatronen gedownload.

Helaas weet niet iedereen hoe je op de juiste manier pint, vandaar hieronder een korte uitleg. En dan geen uitleg over hoe je pint (want dat kun je op pinterest zelf lezen) maar een uitleg over hoe je op de juiste manier pint, zodat je naar de juiste site linkt. Want dat laatste gaat nl. nogal eens fout met lange zoektochten tot gevolg! 
Zelf heb ik er bijvoorbeeld een vreselijke hekel aan, als iemand alléén naar de afbeelding pint in plaats van naar de pagina waar de afbeelding vandaan komt. Want vaak wil ik graag méér weten over de pin. Het hebben (zien) van een afbeelding is voor mij vaak niet genoeg.

Als je naar http://www.kiannas-blog.blogspot.com/ bent gegaan (zie de tekst boven in de navigatiebalk) en je bent lekker aan het bladeren geslagen d.m.v. de scroll toets en je pint vervolgens een afbeelding van een blogje van bijvoorbeeld een jaar geleden, dan krijgt die afbeelding die je pint voorgaande link mee.
Iedereen die jouw gepinde afbeelding ziet en daarop klikt, komt automatisch op de hoofdpagina van mijn blog terecht en dus op het meest recente blogje!
Dus als ik blogjes heb geplaatst ná het blogje met jouw gepinde afbeelding, dan kan het een lange zoektocht worden, helemaal als het blogje met de betreffende pin al langere tijd geleden geplaatst is!

De juiste manier om te pinnen is de volgende: 
Klik op de titel van het blogje waarin de afbeelding staat die jij wilt pinnen (de titel van dit blogje dat je nu leest is "Pinterest en hoe je op de juiste manier pint"). Er opent nu een pagina met alléén dat blogje. De tekst boven in de navigatiebalk verandert, hij wordt langer! Als je de afbeelding nu pint, dan linkt hij automatisch door naar de juiste pagina/blogpost en hoeft niemand meer op zoek te gaan naar de juiste plek waar de pin te vinden is.

Veel plezier met (op de juiste manier) pinnen!


2 opmerkingen:

 1. Hallo Kianna. Ik ben ook helemaal verslaafd aan Pinterest. Op Pinterest Tonyhexagon Ik ga ook vaak kijken op de Blogs. Ik maak nooit iets na maar je krijgt wel inspiratie.Groetjes Tony

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Kianna,
  Ik heb sinds kort ook pPinterest ondtdekt. En het is echt helemaal verslavend.
  Bedankt voor je uitleg, want het pinnen gaat nu een stuk beter.

  Groetjes Cora

  BeantwoordenVerwijderen