zondag 2 februari 2014

Panda Piñata

Omdat M., de dochter van JP, vorige week 16 jaar werd hebben wij een panda piñata voor haar gemaakt, want dit wilde zij zo graag. 

Wij hadden al een beetje in ons hoofd hoe wij dit wilden gaan doen en hebben ook op internet wat rondgekeken. 

Van 2 grote ballonnen hebben wij een kop en lichaam gemaakt. De twee ballonnen hebben wij aan elkaar geknoopt en ook nog met schilderstape aan elkaar vastgezet. Vervolgens hebben wij er een touw omheen vastgemaakt met schilderstape en hebben wij van karton 2 oren en een "nek" (van een smalle strook karton) geknipt. Deze oren en nek hebben wij ook met schilderstape aan de ballonnen vastgeplakt.


Vervolgens hebben wij het geheel in de berging met papier maché beplakt en daarna afgewerkt met crêpe papier slingers, die al franjes hadden. 


Daarna heeft JP in Power Point de ogen, neus en mond gemaakt en vervolgens hebben wij die op de panda geplakt.

Het geheel heeft een dag of 4 binnenshuis te drogen gehangen (de berging is te koud en te vochtig), waarna wij heel voorzichtig met een grote naald een gaatje boven in zijn rug hebben geprikt. Doordat de ballon aan het papier maché zat vastgeplakt, gaf dit geen knal. Je hoorde langzaam de ballon loskomen van het papier maché. Met een hobbymesje hebben wij vervolgens een klein klepje gesneden op de plek waar de ballon was lekgeprikt. Daarna hebben wij de piñata gevuld met confetti en voorverpakte snoepjes. Het klepje hebben wij daarna weggewerkt met een strookje crêpe papier.

M. was erg verguld met de piñata en durfde hem (uiteraard geblinddoekt) niet zo goed te meppen met de kleine honkbalknuppel die ze hiervoor had gekregen. Maar uiteindelijk kwam er toch een gat in het lijf waar al wat confetti en snoep door naar buiten viel en bij de volgende klappen liet het onderste deel van zijn onderlijf helemaal los en stortte de inhoud zich over de woonkamer vloer.


2 opmerkingen:

 1. Ziet er echt geweldig uit!! En ik vind het super om dit te introduceren op kinderfeestjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sik, ik weet wel een goed adres waar je ze kunt bestellen! ;)
   En op mijn FB staat ook nog het filmpje waar hij in elkaar gemept wordt.
   Arme Panda!

   Verwijderen