zondag 2 februari 2014

SAL 2014 Januari: Geborduurde sneeuwpop

De eerste maand van de SAL (klik) is voorbij.

Voor deze eerste maand was het onderwerp "sneeuwpop". 
Ikzelf heb een 3D sneeuwpopje geborduurd met een patroon dat hier (klik) vandaan komt. Ik heb het patroon niet geborduurd met Anchor maar met DMC en heb daarvoor een omzettingstabel gebruikt die ik van internet heb gehaald. Ik ben niet helemaal tevreden over de uiteindelijke kleuren. In plaats van beige zou ik hem eigenlijk liever heel lichtblauw hebben gemaakt.

Het patroon is alleen voor de voorkant van de sneeuwpop, maar ik heb ook een achterkant geborduurd, waarbij ik het patroon gewoon heb aangepast door alle details van het gezicht én de knopen weg te laten. Op dezelfde manier als waarop je een biscornu maakt, heb ik de voor- en achterkant aan elkaar vastgezet, waarbij ik in zijn hoofd een lintje heb vastgemaakt. Toen heb ik het geheel gevuld, waardoor het zijn vorm kreeg. In de bodem heb ik toen een cirkel van wit vilt genaaid.


Het hoedje heb ik gemaakt van zwart vilt, waarbij ik een cirkel heb geknipt voor de rand van de hoed en daarin heb ik een kleinere cirkel uitgeknipt, zodat hij op zijn hoofd zou passen én zodat het lintje er doorheen zou kunnen. Daarna heb ik een smalle strook geknipt, die ik met de korte kanten aan elkaar vast heb genaaid, zodat ik een soort kokertje kreeg. Dit kokertje heb ik vastgezet op de rand van de hoed. Het sneeuwpopje komt eind dit jaar in de kerstboom te hangen.

Als als je een uitgebreide(re) werkbeschrijving van het hoedje zoekt, dan kun je die hier (klik) vinden.

Geertje Bos van creageertje.blogspot.com (klik) heeft deze leuke pinkeep gemaakt:


Van Dora kreeg ik deze enige kerstkaart met een schaatsende sneeuwpop:


Dora vindt het borduurwerk nu hij in de kaart zit wat groot uitgevallen en doet hem t.z.t. misschien wel in een lijstje, maar ik vind dat het prima kan zo!

Het onderwerp voor mijn SAL voor de maand februari is een kerstengel en je inzending moet uiterlijk 28 februari bij mij binnen zijn (maar eerder mag natuurlijk ook, graag zelfs).

Ik hoop dat veel mensen zich opgeven!

2 opmerkingen:

 1. Ze zijn leuk geworden. Ik heb me niet opgegeven maar vond het wel een leuk idee. Was bang dat ik het allemaal niet zou redden. Maar vind het zo sneu dat er maar zo weinig mensen mee doen. Wnat ik vind het een leuke sal dat ik heb besloten om ook wat te gaan borduren. Ik zal vanmiddag nog een begin maken met de sneeuwpop wel te laat maar goed en ga ook kijken of ik de engel ga redden deze maand maar moet wel lukken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Miriam, hartstikke leuk dat je mee doet!
   De sneeuwpop hoef je in principe niet meer te maken, hoor!
   Sla januari maar over en borduur gewoon voor februari gezellig de kerstengel!

   Verwijderen