zondag 2 maart 2014

SAL 2014 Februari: Blackwork engel kaart

De tweede maand van mijn SAL is alweer voorbij, wat gaat de tijd snel!

Voor deze maand besloot ik om voor de verandering eens geen kruissteekpatroontje te borduren, maar om dit blackwork engeltje te maken:


Het patroontje komt hier (klik) vandaan

Ik had dit werkje op één avond in een paar uurtjes geborduurd, iets wat ik niet had verwacht. Wel fijn om zo snel klaar te zijn, want zo had ik tijd over om aan andere dingen te beginnen, waaronder de SAL voor maart.

Het borduurwerkje heb ik in een zwarte kaart gedaan, met figuren erop van een soort fluweel. Om het geheel af te maken, heb ik het afgewerkt met goudkleurige sterretjes en een tekststickertje.

De inzending van Dora is deze:


Is ze niet schattig? Het patroon komt hier (klik) vandaan.

Ook Corrina van Wijk heeft, net als ik, een blackwork engeltje gemaakt:


Het borduurwerkje heeft ze op een kussentje van vilt genaaid en afgewerkt met kraaltjes. Het patroon kun je hier (klik) vinden.

Het volgende engeltje is geborduurd door Jolanda Schmitz en ook zij heeft er een kerstkaart van gemaakt:Het patroon komt uit het borduurtijdschrift "De mooiste borduurmotieven nr. 24"

Geertje Bos (klik) heeft toevallig hetzelfde engeltje geborduurd als Dora, maar dan in hele andere kleuren, wat een heel ander effect geeft:


Geertje heeft alleen het geborduurde deel af en moet nog bedenken wat ze er verder mee gaat doen.

Miriam Slootweg maakte dit schattige engeltje:


Het patroontje komt hier (klik) vandaan. Miriam heeft wel de kleuren wat veranderd, want ze maakt een grote lap met vakjes en ieder vakje bevat een klein borduurwerkje en de kleuren moeten natuurlijk wel een beetje bij elkaar passen. Ook heeft ze kraaltjes en glitter garen gebruikt.

Dames, hartelijk bedankt voor jullie inzendingen, het is erg leuk om te zien dat iedereen weer iets anders maakt met hetzelfde thema!

Het thema voor maart is een rendier of hert, uiteraard in kerststijl! De inzending moet uiterlijk op 31 maart bij mij binnen zijn. Geef daarbij ook het adres van je eigen blog of website door zodat ik die bij je foto kan plaatsen en geef graag ook door waar je het patroon vandaan hebt (b.v. uit welk blad of van welke website), zodat mensen die het patroon ook graag willen maken hier gericht naar op zoek kunnen.

De foto van je borduurwerk + de overige informatie kun je mailen naar kaatje punt beetje at hotmail punt com. Graag in je onderwerpregel "SAL maart" vermelden.


8 opmerkingen:

 1. Fijn dat er wat meer inzendingen zijn dan in januari. Heb het patroon van het leuke zwarte blackwork engeltje meteen opgeslagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi, wat een leuke inzendingen! Die site met die blackworkpatroontjes is leuk!!! meteen wat patroontjes opgeslagen. Nou, op naar de volgende deadline;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik had ook ingezonden zie hem er helaas niet bij staan ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Miriam, het spijt me heel erg, ik was die van jou vergeten erbij te plaatsen!
   Ik heb het inmiddels aangepast en hij staat nu ook te bewonderen op mijn blog.
   Sorry dat het verkeerd is gegaan.

   Verwijderen
  2. Geeft niks kan gebeuren had hem ook erg vroeg ingezonden. Ga nu beginnen aan maart.

   Verwijderen
 4. Ik ga ook een deadline in mijn agenda zetten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Thank you for my blackwork angel stitched. :)
  http://crocettando.wordpress.com

  BeantwoordenVerwijderen