dinsdag 1 april 2014

SAL 2014 Maart: Geborduurd rendier of hert

Deze maand heb ik dit (klik) patroon uitgekozen om te borduren. Ik heb het iets aangepast, door het bovenste deel met het huisje en de letters weg te laten.


Omdat ik eens iets anders wilde maken dan ik normaal gesproken doe én omdat ik op het moment nogal "into altered (tin) boxes" ben, besloot ik om een altered tin te maken!

Bij de Xenos heb ik ooit een kerstblikje gekocht. De voorkant heb ik onveranderd gelaten, omdat het een leuk ouderwets plaatje heeft. Op de onderkant heb ik een oude kerstkaart geplakt met hertjes en de randjes heb ik afgewerkt met dezelfde glitterlijm die ook al op de kerstkaart zat.
Aan de binnenkant van de deksel heb ik ook een oude kerstkaart geplakt, dit keer met geborduurde hertjes. Mijn borduurwerkje heb ik op de bodem van het blikje geplakt. Vervolgens heb ik onderin 2 stukjes hout geplakt, met daarop een klein hertje. Ik heb alles afgewerkt met nepsneeuw waarin ik plastic dennentakjes, rode besjes, stukjes hout en beukenschors heb aangebracht. Rondom heb ik een gouden kralenslingertje geplakt.

Het uiteindelijke resultaat ziet er zo uit:


De inzending van Corrina van Wijk is een mooi klein kussentje voor in de kerstboom, afgewerkt met kraaltjes. Het patroon komt uit het Engelse "Cross Stitcher nr. 205".


Dora heeft een leuke kerstkaart gemaakt. Het patroon zat als freebie bij het Engelse tijdschrift "The World of Cross Stitching".


Jolanda Schmitz heeft een originele uitvoering aan haar rendier gegeven: zij heeft er een plantenprikker van gemaakt en het is de bedoeling dat zij deze dit jaar in een kerststukje gaat verwerken:


Het patroon komt uit "Borduurblad 34". De satéprikker heeft ze rood geverfd om het in de kerstsfeer te houden, aan de achterkant van het borduurwerkje zit een stukje crème met goud versierde stof.

Het patroon van Geertje Bos komt van een Russische site vandaan waar nog veel meer leuke patroontjes staan. Dit patroontje vind je hier (klik). Het werkje staat op een schildersezeltje, die misschien nog een verfje krijgt.


Het rendier van Miriam Hensen is onderdeel van een groter patroon, dat jullie ongetwijfeld aan het eind van het jaar helemaal te zien krijgen. Het rood is met glittergaren gemaakt:


Ik wil alle deelneemsters heel hartelijk bedanken voor hun inzending, jullie hebben weer mooie werkjes gemaakt!

Voor de maand april is het thema een kerstboom of een kerstkrans. Iedereen die wil meedoen, kan een borduurwerkje met dit thema naar mij mailen. De uiterste inzenddatum is 30 april, maar eerder mag natuurlijk ook! Je kunt je inzending sturen naar kaatje punt beetje at hotmail punt com. Geef bij je inzending graag wat informatie, zoals een link naar je eigen blog of website én waar je het patroon vandaan hebt (winkel of website), zodat mensen die het patroon ook graag willen borduren weten waar ze het vandaan kunnen halen.

4 opmerkingen:

 1. Zo leuk allemaal en weer zo verschillend. Nu maar weer op zoek naar een nieuw leu patroontje voor de volgende maand.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super leuk weer allemaal! Ikheb al een patroontje voor komende maand... Vol goede moed gaat ik weer aan de slag ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. Nee hoor, dit doe ik in de schaarse vrije uurtjes 's avonds of de weekends!

   Verwijderen