zondag 1 juni 2014

SAL 2014 Mei: Geborduurd kledingstuk

Deze maand was het thema van de Kerst-SAL een kledingstuk. Ik heb een wantje geborduurd met een kerstman erop. Deze komt eind dit jaar in mijn kerstboom te hangen. Het patroon komt hier (klik) vandaan (naar beneden scrollen tot ongeveer de helft). De achterkant is een stofje met hulstblaadjes. Aan het duimpje (puntje van zijn muts) heb ik een heel klein belletje vastgemaakt.


Corrina van Wijk heeft een kerstsokje geborduurd. Het patroontje komt uit "Cross Stitch Favourites, Christmas Issue 2012". Ze heeft het borduurwerkje op aslan geplakt en vervolgens met 3D blokjes op blauw karton. Vervolgens een lintje eraan, zodat dit werkje straks ook in haar kerstboom kan komen te hangen. De achterzijde is beplakt met decoratief kerstkarton:


De bijdrage van Marion is een uiltje met een kerstmuts op. Ik ben dol op uiltjes! Het patroon kun je hier (klik) vinden.


Dora zit jammer genoeg in een borduurdipje (hebben we allemaal wel eens, toch? Ik in ieder geval wel!) en zij heeft deze maand dus niks nieuws geborduurd. Wél heeft ze een foto ingestuurd van kerstsokjes die ze eerder al eens heeft gemaakt. De sokjes heeft ze zelf ontworpen en ze heeft bestaande patronen aangepast. Vooral die met het rendier en die met de kat vind ikzelf erg leuk!


Dankzij het regenachtige weer van de laatste dagen heeft Marion gelukkig toch nog kans gezien haar inzending voor deze maand op tijd af te krijgen. Het is een kerstbeertje in een kerstsok geworden en je kunt het patroontje hier (klik) vinden. Er staan nog veel meer leuke gratis patroontjes op deze site, voor het beertje moet je naar beneden scrollen tot ongeveer het midden.


Ik wil iedereen weer hartelijk bedanken voor jullie inzending! Als je nog mensen kent die mee zouden willen doen, geef je dan de link naar dit blog dan aan ze door? Het zou leuk zijn als we de volgende keer wat meer deelnemers zouden hebben!

Het thema voor de maand juni is een vrije keuze, als het maar met kerstmis te maken heeft.
De uiterste inzenddatum is zondag 29 juni om 12.00 uur. Na die tijd ga ik mijn blog weer bijwerken en publiceren. Je kunt je inzending weer mailen naar kaatje punt beetje at hotmail punt com.

2 opmerkingen:

  1. Volgende maand doe ik weer mee. Maar wat een mooie creaties hebben jullie gemaakt. Jammer genoeg had ik deze maand geen tijd gehad om überhaupt iets aan hobby te kunnen doen. Maar dat ga ik snel inhalen.
    Groetjes Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk weer allemaal en weer zo verschillend.

    Vind die wantjes erg leuk mischien eens maken voor in de boom.

    BeantwoordenVerwijderen