zondag 18 mei 2014

Varkentjes verjaardagskaart en altered matchbox

Een tijdje geleden kreeg ik van JP een hele leuke kaart:


Vanaf dat moment "hebben wij iets" met varkentjes (knor knor). Daarom heb ik dit jaar voor zijn verjaardag een varkentjes kaart geborduurd. Het patroon komt hier (klik) vandaan.

* Ik krijg van diverse mensen de melding dat de link niet zou werken, maar ik kan er gewoon op komen. Het is een Spaanse (?) pagina. Hier is de link voluit:
http://vilaclub.vilamulher.com.br/blog/outros/porquinhos-fofos-em-ponto-cruz-9-7714159-284752-pfi-elianemarti.html?origem=gplus

Ik heb de cijfers op de sjaaltjes van de varkentjes vervangen door de letters "K N O R". Van hetzelfde rode en groene garen als dat ik heb gebruikt voor de feestmutsjes, heb ik een koordje gedraaid en daaraan heb ik rode en groene vlaggetjes gemaakt. De vlaggetjes heb ik versierd met een overblijfseltje uit een pons, vind je ze niet op krulstaartjes lijken?


Ik vind het altijd erg moeilijk om parelmoer papier op de foto te zetten; er zit wel een werkje in het papier, maar de kleur is egaler dan op de foto.

Naast de kaart heb ik nog een altered matchbox voor hem gemaakt. Ik heb een groot lucifersdoosje rondom beplakt met bruin en groen kaartkarton. Van een kartonnen doosje met houtmotief dat van de tomaten afkomt, heb ik een varkenskot gemaakt. De "modder" is zwart decoratiezand met wat kleine zwarte steentjes, het "gras" is van decoratiemateriaal voor bloemstukken en het plantje in de hoek komt van een plastic plant af.
De kleine varkentjes zijn een "Toy Story" mini die je ooit bij de Albert Heijn kon sparen bij de boodschappen. Ik had hier al eentje van in mijn letterbak staan en toen ik dit idee kreeg, heb ik afgelopen Koningsdag op de rommelmarkt nog een paar van deze varkentjes op de kop getikt. Alles zit vastgeplakt met Tacky Glue (deze lijm heb ik pas sinds kort ontdekt en ik ben er erg tevreden over!). Rondom heb ik met stickerlettertjes de woorden "Knor(r)"aangebracht.
Op de achterkant van het laatje heb ik met stickertjes "Hartelijk Gefeliciteerd" geplakt en op de voorkant van het laatje heb ik een soort van handvatje gemaakt van een lintje met daaraan letterkraaltjes met zijn initialen.

In het laatje zit een "aankleedpopje" van een varken, dat hier (klik) vandaan komt.


3 opmerkingen:

  1. Erg leuk :) :) :). Bedankt lieverd <3 <3 <3 <3 Knor Knor

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk joh! lekker aan de knutsel geweest ook. Ik kan alleen het patroontje niet vinden, als ik op de link klik krijg ik een site in een andere taal en iemand die d'r hak van d'r schoen gebroken heeft...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit is wel erg leuk gedaan zeg. En ontzettend origineel.

    BeantwoordenVerwijderen