dinsdag 5 april 2016

The Walking Dead Pocket Letter

Onlangs heb ik een Walking Dead (TWD) Pocket Letter (PL) geruild met Janie in de USA. Ik heb heel veel lol gehad tijdens het maken van deze PL:


De plaatjes heb ik allemaal op Pinterest (klik voor mijn TWD bord) gevonden. 

Ook het ziekenhuisbandje komt van internet, waarbij ik gezocht heb op "hospital bracelet" (klik). Ik heb de tekst die op de afbeelding stond aangepast waarbij ik de geboortedatum van Andrew Lincoln (die de rol van Rick Grimes speelt) heb gebruikt. Vervolgens heb ik de afbeelding uitgeprint, geplastificeerd en uitgeknipt. Daarna met acrylverf wat "bloed" er op gemaakt. Ik had nog een echt plastic polsbandje ergens liggen, en daarvan heb ik het "palletje" op deze geplakt, zodat het nóg echter leek.


Ik had via Marktplaats een ketting besteld met daaraan een heleboel kleine bedeltjes die met TWD te maken hadden. Op het kaartje links boven heb ik de cowboy/sheriff hoed gebruikt, links midden een bijl die ik bloederig heb gemaakt met rode acrylverf. Tevens heb ik de walkers op dat kaartje wat bloederig gemaakt. Rechts midden heb ik de vleugels van het jasje van Daryl geplakt en op het kaartje rechts onder een pistool.


De sheriff ster van het kaartje rechts boven komt hier (klik) vandaan.

Het armpje linksonder komt van een plastic skeletje af. Ik hem hem geverfd en er een mouw omheen gemaakt. Vervolgens heb ik alles lekker bloederig gemaakt. De kaart van Terminus (klik en zie nr. 17) heb ik opgevouwen zodat het een echte kaart leek, de randen wat gerafeld en met distress inkt bewerkt. Daarna een beetje verfrommeld op het ATC kaartje geplakt.


Het middelste kaartje van deze PL is een dubbel kaartje. In de pocket zit een kaartje en óp de pocket heb ik de deuren gemaakt. Het plaatje van de buitenkant van de deur heb ik doormidden geknipt en met plakband op de pocket geplakt. Van zilverkleurig draad heb ik handvaten gemaakt, waar een kartonnen balk met houtprint doorheen zit. Als je de balk weghaalt en de deuren opent, dan komt dit tevoorschijn:


Het handje van het skeletje heb ik gebruikt om de afdrukken aan de binnenkant van de deur te maken.

De achterkant van de PL had ik ook versierd en dus niet gebruikt om de goodies in te stoppen (die had ik apart meegestuurd):


Van tevoren had ik aan degene met wie ik ging ruilen gevraagd, wie haar favoriete karakter was. Dat bleek Daryl Dixon te zijn, die ook bij mij favoriet is. Daarom wilde ik in eerste instantie een kaartje voor in de pocket letter voor haar borduren, maar achteraf pasten de kleuren eigenlijk helemaal niet bij de rest, dus toen heb ik besloten om er een losse kaart van te maken. Omdat het gebruikelijk is om bij een Pocket Letter een brief mee te sturen (het heet niet voor niks een Pocket Letter), heb ik mijn brief in de kaart geschreven. De boog op de kaart zat bij de andere bedeltjes.


Het patroon heb ik nagemaakt van een perler bead patroon dat hier (klik) vandaan komt, maar ik heb ook nog een andere afbeelding gebruikt, waar ik helaas de bron niet meer van kan vinden, maar waarvan de afbeelding ook op mijn Pinterest bord (link hierboven) staat.

Het geheel viel erg in de smaak bij de ontvangster en ook bij mij is dit één van mijn favoriete Pocket Letters!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten