dinsdag 12 april 2016

Zeemeermin Pocket Letter

Op Facebook ben ik lid van "Pocket Letters NL" (klik). Daar hebben ze het "tikkertje": iemand vraagt om een PL met een bepaald thema en dan kun jij die persoon tikken, wat inhoudt dat jij van dat thema een PL voor die persoon maakt. Vervolgens mag jij ook om een thema vragen, zodat jij weer door iemand anders getikt kunt worden. Ik vind dit een erg leuk concept!

Ik had iemand getikt, die graag een zeemeerminnen PL wilde hebben. Het is niet helemaal 100% een zeemeerminnen thema geworden, omdat ik ook andere plaatjes dan zeemeerminnen heb gebruikt. Maar dit was het concept dat ik in gedachten had: plaatjes van boven water, plaatjes van onder water en plaatjes van op de bodem. De ontvangster was er gelukkig super blij mee!

Ik heb hem dubbelzijdig gemaakt en de goodies er los bij gedaan. Een PL vanuit Engeland zat in een erg handig doosje dat door de brievenbus past. Dat ik heb beplakt met een leuk papiertje zodat ik hem zelf opnieuw kon gebruiken. Nog een leuk adreslabel (zelf ingekleurd) erop, en voila: een leuk cadeautje toch zo?


Alle plaatjes die ik heb gebruikt komen van Pinterest af. Klik hier voor mijn zeemeerminnen bord en hier voor mijn "leuke plaatjes" bord waar de plaatjes zonder zeemeermin op terug te vinden zijn.

Ik heb een bedeltje van een zeemeermin op de kop weten te tikken, die ik heb verwerkt bij het lintje bij de rand met gaatjes. Daar heb ik ook wat kralen in verwerkt die wel een beetje op parels leken:


Eén plaatje heb ik in 3D geknipt en op diverse waterplaatjes heb ik pailletjes en kraaltjes geplakt om golven en spetters voor te stellen. Ook hebben de pailletjes wel iets van schubben weg, omdat ze facetten hebben:


Ik had ergens nog een bedeltje van een visgraat liggen, die kon ik hier ook goed gebruiken.
De "shaker" pocket (de middelste) is een sleeve (hoesje) voor een ATC kaartje, die ik heb gevuld met pailletjes, kraaltjes en glittertjes. Ik heb er een frame omheen gemaakt, zodat het steviger én mooier is en dat heb ik beplakt met hele kleine stickertjes van schelpjes en zeesterren. Dit waren eigenlijk versieringen voor op je nagel die ik jaren geleden ooit eens had gekocht voor hobby doeleinden en die nu eindelijk goed van pas kwamen. Ook heb ik wat glitterlijm gebruikt om de zonnestralen in het water van het rechtse kaartje te accentueren:


Plakparels, viskraaltjes en een schatkist had ik ook nog liggen. De kleine schelpjes heb ik ook op de kop weten te tikken:


Het plaatje van de surfer loopt door tot in het plaatje eronder (met de visjes). Bij de kindertjes op het strand weer wat echte schelpjes gebruikt en het strand kaartje is misschien wel mij favoriete kaartje geworden. Daar heb ik echt zand en een klein schelpje gebruikt:


Wat vissekraaltjes en echte schelpjes voor het onderwatertafereel, dan de achterkant van de shaker pocket (die dus doorzichtig is en eigenlijk geen voor- of achterkant heeft) en op het plaatje daarnaast alleen wat "zee"sterren (glittersteentjes) geplakt:


Wat plakparels bij de zeemeermin en bij de vissen wat blauw garen rechts onder in de hoek om een annemoon voor te stellen en op het laatste kaartje weer pailletjes en glitterlijm:


En dan is dit het uiteindelijke resultaat geworden. De voorkant:


En de achterkant:


Ik had ook nog een leuk borduurpatroontje van een zeemeermin (klik) en een bijbehorend zeepaardje (klik) gevonden, dus ook die moesten bij deze PL gemaakt worden. Gelukkig had de ontvangster geduld, want het duurde natuurlijk allemaal wat langer voordat deze PL klaar was. Ik hou er ook niet van om iets af te raffelen, ik wil er graag de tijd voor nemen.

Ik had nog nooit op linnen geborduurd (ik borduur altijd op Aïda), maar de zeepaardjes op de voorkant moesten met 1 draadje over 1 draadje worden geborduurd en dat is op Aïda echt niet makkelijk te doen en wordt bovendien ook niet mooi. Ik had ook geen lichtblauwe stof, dus ik heb een stukje lichtblauw linnen aangeschaft. Ik vind het niet prettig borduren, want ik vind de stof te slap en ik vind het ook voor mijn ogen niet fijn om te zien waar ik moet prikken. Maar het is gelukt, ik laat me niet zo snel klein krijgen!
Het resultaat mag er wezen al zeg ik het zelf! Afgewerkt met kraaltjes heb ik er een klein "fobje" van gemaakt. (Ik weet niet zo goed de Nederlandse vertaling, kussentje misschien?).


En geen Pocket Letter is compleet zonder brief, dus die heb ik op deze kaart (die ik al een tijdje geleden heb gemaakt met een patroontje van Lichtvlinder) geschreven:


En dat was dan mijn zeemeerminnen PL! Ik hoop dat jullie hem mooi vinden!2 opmerkingen:

  1. Wauw Kirsten..ook weer prachtig!! Als ik dit zie krijg ik ook zin om te borduren. Denk dat ik voor mijn verjaardag maar een startpakketje vraag met wat patroontjes ;-).

    BeantwoordenVerwijderen