zondag 18 december 2016

Harry Potter Pocket Letter

Iemand bood op de internationale Pocket Letter Facebook groep een Harry Potter PL te ruil aan. Aangezien ik al een tijdje  heel graag een Harry Potter PL wilde maken, heb ik meteen gereageerd. Jammer genoeg was iemand mij voor, maar de persoon bleek nóg 2 HP PL’s te hebben gemaakt, dus ik had geluk!

Vóór ik een PL maak, kijk ik altijd eerst op Pinterest voor leuke plaatjes en ideeën. Ik heb voor Harry Potter zó veel ideeën opgedaan, dat het heel erg moeilijk was om een keuze te maken. Maar dit is hem geworden:De plaatjes komen van mijn Harry Potter Pinterest bord (klik) af.
Op het eerste plaatje heb ik het spinnenweb beplakt met wit garen, om de draden van het web voor te stellen. Tevens heb ik er een klein rubber spinnetje opgeplakt, dat ik ooit eens bij een speelgoedwinkel heb gekocht (zie close-up foto hieronder). 
Op een paar plaatjes heb ik glitterlijm gedaan of een spreuk geplakt. Ook heb ik een wit veertje gebruikt bij “Wingardium Leviosa”.
Het houten uiltje in de laatste pocket kreeg ik als goodie bij een PL.
Verder heb ik met de plaatjes niet veel bijzonders gedaan, ik heb meer werk van de bijgevoegde extraatjes/goodies gemaakt.


In de rand heb ik een bruin lint verwerkt met daarop een uiltje, wat ik ooit eens bij een fournituren winkel heb gekocht. 
Verder heb ik 2 sleutels van vleugeltjes voorzien. De vleugeltjes vind je hier (klik), je moet wel een stuk naar beneden scrollen. Ik heb ze eerst aan beide zijden beplakt met breed plakband om ze wat steviger te maken en toen ik ze had uitgeknipt heb ik er nog wat glitterlijm op gedaan om het wat magischer te laten lijken. Ik heb de vleugels met Tacky Glue op de sleutels geplakt.


Ik heb een miniatuur Marauders Map gemaakt die precies in een pocket past. Je kunt hem hier (klik) vinden. Let op: het duurt heel lang voor het bestand ingeladen is omdat het een heel groot bestand is.  Ik heb de afbeelding verkleind om hem in een pocket te laten passen. 
Het laatste deel van de beschrijving vind ik niet zo duidelijk, maar ik vond een YouTube filmpje (klik) waarin iemand hem voordoet. Ik heb hem eerst een paar keer geprobeerd vóór ik de uiteindelijke versie maakte. Ik had hem geprint op gewoon wit print papier en vervolgens “oud” gemaakt, door er sterke thee over te gieten, die ik even heb laten intrekken. Daarna heb ik het drooggedept met keukenpapier en er wat cacaopoeder op gestrooid, voor donkere vlekken. Vervolgens heb ik het in de oven op 100 graden zo’n 5 minuten laten drogen, totdat de randjes gingen krullen. Verder heb ik hem een beetje verfrommeld, hier en daar een klein scheurtje gegeven en ik heb de randjes en de vouwen gedistressed met een inkpad.

De krant komt hier (klik) vandaan. Ook deze heb ik "oud" gemaakt op de hierboven genoemde manier. Ik heb hem op zodanig formaat uitgeprint, dat hij dubbelgevouwen precies in een pocket past.


Ik heb een bril gemaakt, die ik hier (klik) vandaan heb. De achterkant heb ik eerst met een stift zwart gemaakt en toen heb ik hem aan beide zijden beplakt met breed plakband om hem wat steviger te maken. Daarna heb ik hem uitgeknipt.

Ook heb ik nog een gepersonaliseerde uitnodiging voor Hogwards bijgevoegd, die ik hier (klik) vandaan heb. Vul de betreffende gegevens in en klik dan op "GO". Je krijgt nu de eerste pagina van de brief te zien. Daaronder kies je voor Download Printable. Je krijgt nu een PDF bestand, dat uit 3 pagina's bestaat: 2 pagina's brief en de derde pagina om een envelop van te maken. Ook deze brief heb ik “oud” gemaakt op de manier zoals hierboven beschreven staat.

Ik heb een treinticket bijgevoegd, die hier (klik) vandaan komt.


Ik heb grote paperclips beplakt met HP cartoons die ik hier (klik) heb gevonden. Hierbij heb ik voor het allereerst mijn hot glue gun gebruikt, dus het was even wennen hoe die precies werkte. Het viel mij tegen dat de lijm maar bleef vloeien/stromen, daardoor zijn de eerste 2 clips niet zo heel netjes geworden. Gelukkig zie je dat niet omdat het toch aan de achterkant zit.


Ik heb chocolade kikkers meegestuurd die ik heb gekocht bij Jamin en de Hema. Vooral in de sinterklaasperiode zijn deze makkelijk te verkrijgen.


Ik heb een toverstokje gemaakt van een grote satéprikker, waar ik de scherpe punt vanaf heb geknipt en geschuurd. Vervolgens heb ik met een hot glue gun wat versieringen aangebracht. Daarna heb ik het met acrylverf bruin geverfd en terwijl de verf nog nat was heb ik daar hele kleine zwarte korreltjes op gestrooid (gekocht bij Action). Daarna heb ik alles nóg een keer geverfd en vervolgens met zwarte inkt accenten aangebracht. 


En hier de achterkant van de PL met het toverstokje. Als goodies heb ik nog een stickervel (niet op de foto), een zakje winterthee, een houten hertje en houten 2 uiltjes bijgevoegd, alsmede een paar knopen. Er zat natuurlijk ook nog een brief bij:


Helaas kreeg ik van de ontvangster nauwelijks een positieve reactie. Ze bedankte me, maar dat was alles. Ze zei niks over alle extra's die ik voor haar had gemaakt. Daar ben ik wel erg teleurgesteld over, want ik heb toch geprobeerd om een leuk geheel voor haar te maken en dan is zo'n lauwe reactie niet fijn.
Ik heb hem in elk geval met héél veel plezier gemaakt!


6 opmerkingen:

  1. wat een leuke uitleg erbij, heel mooi gedaan :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw ik vind hem Super geworden!! Je heb echt zoveel moeite gedaan om hem zo te laten worden, geweldig. Wat lief dat je al je bevindingen ook met ons heb gedeeld.

    BeantwoordenVerwijderen