woensdag 11 januari 2017

Schuurtje/tuinhuisje 1:12 deel 4: groente

Afgelopen keer zouden we met ons knutselgroepje groenten van fimo klei maken voor in het schuurtje/tuinhuisje.
We hebben “boerenkool” gemaakt, maar ik ben er helemaal niet tevreden over. Ik vind het totaal niet op boerenkool lijken, het lijkt meer op Savooie kool, maar zelfs daar lijkt het niet echt op. Boerenkool heeft niet zoveel wit (wat de nerven/stengels moet voorstellen). Ik vind het ook veel te grof. Ik denk niet dat dit iets voor mij is, maar misschien dat we gewoon te weinig tijd hadden om er iets moois van te maken.
Ik heb ook nog een krop sla gemaakt, die vind ik ietsjes beter gelukt, maar nog steeds niet “je van het”.


Ook heb ik een poging gedaan tot het maken van worteltjes. Die zijn qua vorm en "grofheid" wel goed geworden, maar de kleur ben ik (nog) niet tevreden over en doordat ik het met acrylverf heb geverfd, blijven ze vies plakkerig. Ik heb er nu wat oranje oogschaduw overheen gedaan, dat maakt ze minder plakkerig en ook minder glimmend.

Ik dacht overigens altijd dat door het bakken van de fimo, deze hard werd, maar ik vind het toch allemaal vrij zacht blijven. Misschien dat we toch iets niet goed hebben gedaan?

Ik zal dus maar groenten of andere plantjes moeten kopen. Ik heb al 3 bloemkolen op de kop getikt, alhoewel ik die wel erg klein vind. Maar wellicht worden zelf geteelde bloemkolen gewoon niet zo groot 😉.
Ook vond ik nog een paar mandjes met groentes die ik ooit in een lotje poppenhuisspullen had gekocht en die ik eigenlijk alweer vergeten was.


De "rieten" mand met "pompons" die links aan de vensterbank hangt heb ik zelf gemaakt. Het was mijn eerste poging tot wickeren en hij is niet helemaal gelukt, maar voor een eerste poging niet slecht. Ook het lantaarntje op de plank boven het raam heb ik zelf gemaakt, naar voorbeeld van deze (klik) workshop, alhoewel ik hem iets heb aangepast. Het is een Russisch filmpje, maar de beelden zijn duidelijk dus spreken voor zich.


De tuinslang heb ik op Marktplaats gekocht, evenals de gieter, de emmers en de bezem. De grote bloempotten (links op de grond) heb ik van een van de dames gekregen die ook in het knutselgroepje zit. De kleine bloempotten heb ik van papier gemaakt. De poster op de muur staat op mijn Pinterest bord "Dollhouses: Garden and Plants" (klik).


De "aarde" is thee die ik een beetje nat heb gemaakt waardoor het een beetje rul werd. Het lijkt net echte aarde! En het ruikt nog lekker ook, omdat ik Earl Grey thee heb gebruikt. De zak met tuinaarde heb ik ook zelf gemaakt, ook dit printje vind je op bovengenoemd Pinterest bord.


Hier een bovenaanzicht.

Volgende keer gaan we tuingereedschapjes maken. Afwachten dus maar of dat wél naar mijn zin wordt (soms wou ik dat ik niet zo perfectionistisch was). De gereedschapjes op de foto's heb ik gekocht, maar zelf maken is leuker!
1 opmerking:

  1. Ziet er leuk uit. Ik vind het eigenlijk wel leuk als het net niet echt lijkt. Groeten Goikje

    BeantwoordenVerwijderen