donderdag 20 april 2017

Monstertjes Pocket Letter + plantenbak voor mijn schuurtje/tuinhuisje 1:12

Voor het tikkertje op de Nederlandse Pocket Letter Facebook groep wilde iemand graag een PL met monstertjes. Dat thema sprak me wel aan, dus ik heb haar getikt.

Uiteindelijk vond ik het toch moeilijker om er een leuke PL van te maken dan ik had gedacht. Ik had wel leuke plaatjes op Pinterest gevonden, maar ik wist niet goed hoe ik het verder af kon werken. Het is dus vrij basic gebleven, door elk plaatje te omringen met een lintje of koordje, door wat stansjes of bloemetjes toe te voegen, door wat stickertjes en een spin op te plakken en door hier en daar wat glitters aan te brengen. Ook heb ik een lintje met het woord "Monsters" gemaakt, afgewerkt met splitpennen, die ook in de rand terugkomen.

Ik vind hem op zich wel leuk geworden, maar razend enthousiast ben ik er niet over.


Op onze poppenhuis knutselgroep hebben we de afgelopen keer een plantenbak voor bij ons schuurtje/tuinhuisje gemaakt. Hij is helemaal van karton, maar hij lijkt op zink of tin.

Het karton dat we kregen was aan één kant grijs en aan de andere kant groen. De grijze kant zit aan de binnenzijde, zodat je die niet meer hoefde te verven.
De Franse lelies zijn uit een stuk behang geknipt waar deze lelies in reliëf op zaten. Het randje er omheen is van cocktailprikkertjes gemaakt, die in verstek zijn geknipt. De pootjes eronder zijn houten kralen. Aan de bovenrand zijn er aan de binnenzijde nog luciferhoutjes geplakt, om het geheel iets dikker te laten lijken.

Nadat alles in elkaar gezet was, heb ik het aan de buitenzijde grijs geverfd en toen dat was opgedroogd (gelukkig droogt acrylverf snel) heb ik er met een bijna droge kwast wat wit overheen geverfd in een héél dun laagje, zodat het meer een soort aanslag leek. Vervolgens heb ik op de uitstekende delen een beetje patina aangebracht.1 opmerking: