donderdag 19 oktober 2017

Vanaf nu even rustig aan met ATC kaartjes

Hier voorlopig even de laatste grote lading met kaartjes, want ik ga vanaf nu weer even wat meer borduren. Ik wil nl. nog wat dingen voor de kerst maken.

Ik heb de volgende kaartjes nog gemaakt:

"Bedtime" heb ik gemaakt van een behangstaaltje. Het plaatje van de jongen en het horloge heb ik als goodie ooit eens gekregen.

"Bee Boy" en "Dragonfly Girl" heb ik gemaakt van een taart onderlegger, twee 3D plaatjes, een pons, wat glittersteentjes en de bijtjes en libelles zijn nagelstickertjes die ik jaren geleden ooit bij de Wibra of de Zeeman heb gekocht. Helaas hebben ze deze al lang niet meer. Ik heb deze 2 als set te ruil aangeboden.


Deze "Galaxy" heb ik geverfd met waterverf. Ik had de randen afgeplakt met schilderstape, zoals ik ze veel in filmpjes zie doen, maar ik heb de tape verwijderd terwijl het papier nog nat was, waardoor deze met de tape werd meegetrokken. Daarom heb ik er een goudkleurig stickerrandje omheen geplakt, maar eigenlijk was dat niet de bedoeling. De volgende keer ga ik eerst wachten tot het helemaal droog is. Ik heb ze ook wel een föhn zien gebruiken, dus dat is ook nog een optie.


Het volgende kaartje heb ik in kruissteek op papier geborduurd, wat ik echt een rot werkje vond. Ik borduur natuurlijk wel vaker op papier, maar niet in kruissteek. Hij is wel erg leuk geworden al zeg ik het zelf. De randjes van het kaartje heb ik gedisstressed (wat een woord, weet niet of het klopt) en met zwarte inkt bewerkt, waardoor het een beetje verbrand lijkt. Dit kaartje is voor het Halloween event op een Facebook groep.


Dit Halloween kaartje is gemaakt van een servet die ik met Mod Podge heb bewerkt. Ik heb er een die cut van een vleermuis en een plastic spinnetje (bij Xenos gekocht) op geplakt en alles nog een beetje bewerkt met glitter gel pen, maar dat zie je niet op de foto.


Het volgende kaartje was een uitprobeerseltje. Het is een plaatje dat van een ansichtkaartenboekje af komt. Er zit wat glitter op en het lintje rondom heb ik onlangs aangeschaft. Het is niet een van mijn favoriete kaartjes geworden, maar die horen er nu eenmaal ook tussen te zitten, nietwaar?


Deze "Little Fairy" is een 3D plaatje dat ik op een veertje heb geplakt. Ik heb er een leuke bijkleurende splitpen bij gedaan en een glitter randje er omheen.


Het volgende kaartje, "Mountain Lake", heb ik weer met waterverf geschilderd.


En dan een stempelkaartje, iets wat ik de laatste tijd wat vaker doe. Het stempeltje heb ik een paar jaar geleden op een beurs gekocht. Ik heb het ingekleurd met waterverf stiften.


En nóg een waterverf kaartje, "Night Sky":


Deze Pikachu is gemaakt door een kleurplaat over te trekken met behulp van een lichtbak en deze in te kleuren met glitter gel pennen.


Op een ATC site (niet op Facebook) waar ik lid ben, had ik een heel mooi pauwenkaartje gezien. Helaas had ik op dat moment maar heel weinig kaartjes beschikbaar om te ruilen. Zij vroeg mij toen of ik een "White Rabbit on a bookpage" (zie een vorig postje) óf een Roodkapje kaartje voor haar wilde maken, omdat ze die zo leuk vond. Omdat ik niet eenzelfde kaartje nóg een keer wilde maken, heb ik besloten om een Roodkapje op een boekenpagina te maken. Ze had voorkeur aangegeven voor 2 afbeeldingen en toen heb ik deze gekozen. Ik heb het rondom afgescheurd en op een rood achtergrondkaartje geplakt, waarvan ik de randjes met inkt zwart heb gemaakt.  


En dit Mr Spock kaartje heb ik met waterverf gemaakt, nadat ik een kleurplaat had overgetrokken met behulp van mijn lichtbak. Ik ben heel verdrietig, want dit kaartje is helaas nooit op de plek van bestemming aangekomen.


Hier weer drie stempelkaartjes, ditmaal van Tom Kitten, allemaal ingekleurd met waterverf stiften. Welke vinden jullie het leukste?


En voor iemand met wie ik vaker heb geruild en die van uilen houdt, heb ik dit kaartje gemaakt met de Stampin' Up Owl Builder pons, blaadjes ponsen, wiebeloogjes en een bedeltje:


Deze 2 elfjes in spiegelbeeld heb ik bewerkt met glitters en er een papieren stickerrandje bij geplakt, bewerkt met plakparels en inkt. Ik noem ze "Wind in her Hair".


Dit zeepaardje is weer een stempel (onlangs bij de Action gekocht). Ik heb het ingekleurd met waterverf stiften. Het zeewier is DMC borduurgaren. Verder heb ik echt zand en hele kleine schelpjes op het kaartje verwerkt.


En toe was mijn inspiratie een beetje op en realiseerde ik me dat het over 2 maanden alweer Kerstmis is, dus vandaar dat ik heb besloten mijn focus even weer op borduren te richten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten