donderdag 5 oktober 2017

Opknapbeurt hobbykamer en ATC kaartjes

Ik heb de afgelopen periode niet zoveel ATC kaartjes of andere creatieve dingen gemaakt als dat ik zou willen en dat komt omdat onze hobbykamer in het souterrain helemaal opgeknapt is.

Helaas heb ik geen "voor" foto's om te laten zien.
Wij hadden 5 IKEA Billy boekenkasten langs één muur staan (4 brede en één smallere), met daarin allemaal dozen en mappen met o.a. hobbyspullen, maar ook boeken, dvd's en verzamelobjecten. Dit oogde niet alleen donker vanwege de kleur van de kasten (en het soutterain is al donker omdat er maar één lang smal raam in zit wat we ook nog eens hebben afgeplakt tegen de inkijk vanaf de straat), maar het oogde ook erg rommelig.
Verder stond alles zó vol, dat je eerst 3 dingen opzij moest zetten of op moest tillen vóór je datgene kon pakken wat je nodig had. De laatste tijd ging ik mij daar steeds meer aan ergeren en toen hebben we besloten om nieuwe kasten te kopen. Het zijn witte IKEA Besta kasten geworden. Door de kleur oogt de kamer nu veel lichter en doordat het dichte kasten zijn is het allemaal veel rustiger geworden.

Omdat we de Billy boekenkasten niet wilden wegdoen, hebben we de 4 brede verplaatst naar de logeerkamer inclusief inhoud (DVD's, CD's en boeken). Van de 2 lage Billy boekenkastjes die al op de logeerkamer stonden, hebben wij er één verplaatst naar de trapkast in de hobbykamer, met de hoge smalle Billy boekenkast uit de hobbykamer er nog naast. Daardoor is de trapkast nu ook een stuk overzichtelijker geworden. Het lage kastje wat we over hielden, daarvan hebben we de 2 planken in een hoge kast gedaan en de rest van het kastje hebben we naar de Kringloop gebracht.

Hier een paar foto's van tijdens het opknappen. De kasten staan hier al in de trapkast maar er staan ook heel veel hobbyspullen in opgestapeld, omdat die uit de weg moesten vanwege het in elkaar zetten van de nieuwe kasten. Met dat in elkaar zette zijn we 2 dagen bezig geweest. We zaten toen al een week in de rommel, omdat we het weekend ervoor al ruimte in het souterrain hebben gemaakt, zodat we meteen aan de slag konden als de nieuwe kasten bezorgd werden.


En dit is mijn bureau. Zoals het er op de foto uitziet, zo zag het er vóór de opknapbeurt de laatste tijd ook al uit, omdat ik niet veel plek had om mijn spullen kwijt te kunnen. Dit werkte echt niet prettig, omdat ik nooit genoeg ruimte op mijn bureau had.Hier de bank helemaal volgestouwd met spullen die uit de kasten kwamen.


Hier zijn we bezig met het in elkaar zetten van de kasten:


Omdat we veel spullen dus van beneden naar boven hebben verplaatst, hebben we een zee aan ruimte overgehouden in de nieuwe kasten, waardoor we die nu heel netjes en overzichtelijk hebben kunnen inrichten. Al mijn hobbyspullen staan nu netjes op hun nieuwe plekjes. Alles is gelabeld en ik hoef niks meer opzij te zetten of op te tillen om ergens bij te kunnen. Ik ben er erg blij mee!

Mijn poppenhuis staat nu op een kastje met daarin al mijn knutselspullen (verf, hout, behang, meubeltjes etc.) terwijl hij eerst op een tafeltje stond met daaronder de knutselspullen, dit oogt véél netter en is ook nog eens stofvrij. Rechts de deur naar de trap naar de woonkamer.


Naast het poppenhuis de bank, waar we lekker op kunnen liggen lezen of spelletje spelen op de tablet. Boven het poppenhuis hangt de t.v. aan een zwenk-arm, dus je kunt ook lekker op de bank liggen t.v. kijken. Boven de bank het smalle raam.


En hier de Besta kasten (deurtjes moesten hier nog gesteld worden, dat is inmiddels gebeurd) met bovenop vitrine kastjes met verlichting.


Links in de hoek het bureau van mijn man.


En hier mijn bureau. Het stereosetje links op het bureau is daar inmiddels weg. Ik gebruikte het eigenlijk nooit en het nam toch wel erg veel ruimte in. Achter de stoel rechts (die is inmiddels ook weg) nog 2 kastjes met daarop de printer. Rechts daarvan staat het bureau van mijn man.


Lekker veel ruimte op mijn bureau omdat er veel minder op staat.


Hier een kijkje in een paar van de kasten met mijn hobbyspullen. Alles heeft zijn eigen plank en alles is gelabeld.
Alleen de dozen met borduurgaren zijn nog op elkaar gestapeld in plaats van dat ze hun eigen plank hebben, maar als ik garen uitzoek pak ik toch altijd alle dozen uit de kast.

 En hier de trapkast:

Lekker weinig op de vloer, alleen de stofzuiger, de "dweilstokken" (in het nisje tussen de 2 kasten) de trap en 2 kokers waarvan één met plastic tasjes en de ander met rollen inpakpapier.


Zo, pfffff, dat was onze "verbouwing". Ik ben blij dat het achter de rug is.

Omdat Halloween al in aantocht is en de ATC Facebookgroepen waar ik lid van ben voornamelijk Amerikaanse groepen (waar Halloween erg populair is) zijn, én omdat ik op mijn eigen ATC Facebook groep (klik) een Halloween swap heb lopen, heb ik dus de afgelopen tijd een aantal Halloween kaartjes gemaakt. In mijn vorige postje heb je al één kunnen zien. De kaartjes die ik voor de swap op mijn groep heb gemaakt laat ik hier nu natuurlijk nog niet zien.

Net zoals "Trick or Treat" uit mijn vorige postje, is deze "When Witches go Riding" een met de hand geknipt silhouet. Het plaatje heb ik van internet gedownload, op de juiste maat uitgeprint en vervolgens dus uitgeknipt met een pincetschaartje en op sommige plekjes heb ik een scherp hobbymesje gebruikt. Daarna heb ik alles nog eens met een dikke zwarte stift bewerkt, waardoor er nergens meer witte randjes te zien zijn.


Ik wilde eens iets anders proberen. Bij een Pocket Letter had ik wat plaatjes van ouderwetse jongens en meisjes gekregen. Een van de plaatjes met meisjes heb ik bewerkt door er een pasfoto van mijzelf én een hoofd van een beeld op te plakken en die vervolgens te bewerken met stift. Daarna heb ik de jurkjes en de achtergrond ingetekend. Ik noemde hem "Creepy Girls?". Ik vond hem zelf érg lelijk, maar hij was zo goed als direct geruild!

Ik wilde al een tijdje iets doen met het golfkarton dat om beschuit heen zit. Bij het volgende kaartje heb ik het karton geverfd met acrylverf en daar poëzieplaatjes van een heks en pompoenen opgeplakt. Deze plaatjes heb ik ooit bij de Boekenvoordeel gekocht. Ook heb ik nog wat touw om het karton heengewikkeld. Bij de Xenos heb ik plastic spinnetjes gekocht. Dit is "Wendy the Witch".


Na het plaatsen van dit kaartje in het Halloween event op de Amerikaanse Facebook groep, kreeg ik een stortvloed aan positieve reacties, dus ik zal geen moeite hebben om dit kaartje te ruilen met een kaartje dat ikzelf graag wil hebben.

Omdat dit kaartje zo'n succes was, heb ik besloten om er een serie van te maken, ik had tenslotte voldoende plaatjes. Dit zijn de overige 3 geworden:


Vervolgens heb ik deze "Witch and Broomstick" gemaakt, waarvoor ik een kleurplaat op de juiste maat heb uitgeprint en heb overgetrokken met behulp van een lichtbak, waarna ik deze heb ingekleurd met waterverf stiften.


En ook het volgende kaartje "The Cat of the White Witch" heb ik op dezelfde manier overgetrokken en ingekleurd met glitter gel pennen:


"Pink Poodle" heb ik gemaakt voor iemand die van roze en van honden houdt. Ik heb het plaatje overgetrokken met hele dunne stiften op vellum en het ingekleurd met waterverf stift. Vervolgens heb ik het op een roze ATC kaartje genaaid (met de hand).


Van een leuke kaart met huisjes heb ik "Colorful City"gemaakt. Ik heb er wat houten huisjes op geplakt die je bij de Action kon kopen. De huisjes heb ik met waterverf stiften gekleurd. De achtergrond heb ik bewerkt met glitter gel pennen.


Een van mijn leukste kaartjes vind ik de volgende, die ik van vilt heb gemaakt naar voorbeeld van een plaatje dat ik op Pinterest tegenkwam:

En dit is de "Little Voodoo Doll" die ik heb gemaakt:


Zo zie je maar dat een voodoo poppetje ook best wel schattig kan zijn!

"Dazzling" heb ik getekend met glitter gel pennen naar een idee dat ik (wederom) op Pinterest tegenkwam:


Ik had met iemand een kaartje geruild terwijl ik op dat moment geen kaartjes in de ruil had (alles was al weg). Daarom vroeg ik wat voor kaartje ik voor haar kon maken en ze wilde graag een "adorable python" óf een baard, maar aangezien ik al een baardkaartje voor haar had gemaakt (die met de zon, zie een van mijn vorige postjes) heb ik deze python getekend. Ingekleurd met waterverf stiften en een rand van uitgeponste blaadjes.


En wéér met glitter gel pennen (ik ben dol op die dingen!) heb ik "The Hills Are Alive...", "Imperfection" en "Starburst" getekend, óók naar een idee dat ik op Pinterest tegenkwam:
En ook al hou ik er niet van om kaartjes vaker te maken (omdat ik het zelf niet leuk vind om vaker hetzelfde kaartje te maken én omdat ik het voor de ontvanger leuker vind om een "uniek" kaartje te ontangen), tóch heb ik een kaartje nóg een keer gemaakt, omdat degene met wie ik ruilde een kaartje had dat ik héél erg graag wilde hebben en zij wilde graag dat ik deze nog een keer voor haar maakte. Ik heb dus hetzelfde plaatje gebruikt, maar het ietsjes kleiner uitgeprint waardoor ik méér op het ATC kaartje kon tekenen (op dit kaartje staat het huisje helemaal met nog een boom er naast). Het plaatje heb ik overgetekend op overtrekpapier dat ik op een scrapvel met een bos heb geplakt, maar nét een ander vel dan bij het vorige kaartje:


En dat was het weer voor deze ronde, tot gauw!


1 opmerking:

  1. Wat een prachtige blog heb je en mooi gemaakt die ATC kaartjes. Niet helemaal mijn ding om te maken, maar ik ben nou eenmaal van de borduur, haha ;) Goed gedaan ook met dat opruimen. Ook hier heb ik heel wat opgeruimd al en veranderd en het meeste in rustiger kleuren gemaakt, maar ik ben er nog lang niet. ;)

    BeantwoordenVerwijderen