vrijdag 3 augustus 2012

Disneyland Parijs

Van 30 juli tot en met 2 augustus ben ik met JP en zijn kids naar Disneyland Parijs geweest. We vertrokken maandag rond 8 uur vanuit Lelystad en rond half 3 uur kwamen we aan bij ons hotel, Hotel Cheyenne, helemaal in Western Style.


De kamers waren simpel ingericht. We hadden 2 kamers met een tussendeur. Onze slaapkamer had een 2-persoons bed en een zeer ruime badkamer met bad en douche. De kamer waar de kids sliepen had een 2-persoons bed, een stapelbed en een kleinere badkamer.

De spiegel op de kamers had een omlijsting met een cowboyhoed en stijgbeugels en de voet van de lamp was een cowboylaars. Verder had de slaapkamer aan de bovenkant, tegen het plafond aan, een rand van rodeo-cowboys (op deze foto's niet te zien) en de badkamer had ook een zeer toepasselijk behang!


Zodra we de koffers op de kamers hadden gezet, zijn we met het pendelbusje naar het park gegaan, waar we de rest van de dag zijn gebleven. Ook dinsdag hebben we hier de hele dag doorgebracht en 's avonds hebben we de lichtparade en de show met het vuurwerk gezien. Dit was erg leuk, jammer dat de foto's niet zo mooi zijn geworden. 

Bij de ingang van het park (zowel Disney Park als de studio's) wordt vrij streng gecontroleerd: iedereen met een tas moest die óf openmaken zodat men erin kon kijken óf de tas moest via een lopende band door een scan apparaat heen. Ook liepen er gewapende militairen rond. Ik kan me dit van mijn eerste bezoek aan Eurodisney (zoals dat toen nog heette) zo'n 10 jaar geleden ook nog herinneren.

We hadden erg veel geluk met het weer! Ondanks de bewolking op de eerste dag was de temperatuur prima en konden we het zonder jassen doen. Dinsdag was het onbewolkt en erg warm, woensdag begon prachtig maar tegen de middag begon het bewolkt te raken met een hoge temperatuur en tegen het einde van de middag vielen er wat regendruppels. Donderdag was het weer bewolkt, maar droog, maar ook al had het geregend dan zou dat voor ons niks meer hebben uitgemaakt, want die dag reden we alweer terug naar huis.


Natuurlijk viel er ook in Disneyland Parijs het een en ander aan geocaches te scoren! In totaal heb ik er 3 gescoord, geen "traditionals" (waarbij je een cache moet zoeken en je naam in een logje moet schrijven), maar 2 virtuals en een Earthcache. Bij deze cache types moet je een foto van jezelf bij een bepaald object maken en soms nog wat vragen beantwoorden. Zo moest ik een foto maken van mezelf bij het zwaard in de steen + de tekst van het bordje dat daarbij is aangebracht doormailen aan de cachelegger, moest ik bij Big Thunder Mountain een foto van mezelf maken + wat vragen beantwoorden en moest ik in de rij bij Indiana Jones and the Temple of Peril mijn ogen goed openhouden om een vraag te kunnen beantwoorden.


We zijn niet in alle attracties geweest. Sommige achtbanen wil ik niet in omdat ze me te eng lijken, andere lijken me niet leuk en soms waren de wachttijden te lang. Gelukkig kon je bij de meeste attracties een "Fast Pass" halen, waarbij je op een bepaald tijdstip terug kunt komen en dan mag je (bijna) vooraan in de rij aansluiten. Dit hebben we dan ook een paar keer gedaan en in de tussentijd kun je dan lekker verder rondkijken.


Woensdag zijn we naar de Disney Studios geweest, waar ik niet zo heel erg veel aan vond. De Studio Tram Tour was in mijn herinnering uitgebreider maar de Rock and Rollercoaster was wel nog steeds erg leuk. Alleen kan ik me van de vorige keer herinneren dat er veel hardere muziek (van Aerosmith) werd gedraaid, maar volgens de kids (die links in het karretje zaten) lag dat aan de speakers, want zij hadden de muziek wél heel hard gehoord.


Omdat we hier al vrij snel waren uitgekeken, zijn we 's middags weer naar het Disney Park gegaan, waar we nog wat laatste attracties hebben bezocht en uitgebreid de winkeltjes hebben bekeken. Mijn "buit" aan souvenirs bestaat uit een flink aantal pins (ze hebben zúlke leuke!!!) en een opvouwbaar Mickey Mouse tasje.


In principe mochten we donderdag ook nog de hele dag op het park doorbrengen, maar we waren eigenlijk wel uitgekeken en ook zó moe, dat we ná het ontbijt (simpel maar vers en erg lekker) weer naar huis zijn gereden.

En dan moet ik helaas maandag weer naar mijn werk, maar gelukkig heb ik een hele leuke vakantie achter de rug waar ik met veel plezier naar terugkijk!2 opmerkingen:

 1. Leuke blog, jullie hebben het goed gehad daar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Kianna;
  Leuk om te lezen. Wij zijn in de meivakantie ook naar Euro-Disney geweest. En hebben in hetzelfde hotel geslapen. Misschien wel op dezelfde kamer...
  En hebben het net als jullie. Heerlijk naar ons zin gehad.

  groetjes Schrammie van HJ

  BeantwoordenVerwijderen