donderdag 1 mei 2014

SAL 2014 April: Geborduurde kerstboom of kerstkrans

Mijn patroon is deze keer geen kruissteek patroon maar geborduurd op papier. Het komt hier (klik) vandaan. Omdat de gaatjes zo dicht op elkaar staan, heb ik dit geborduurd met een kralennaald, want met een "gewone" naald scheuren de gaatjes makkelijker uit. Het nadeel van een kralennaald is, dat deze heel lang en dun is en dus makkelijk buigt. Ook schuurt het draadje meer door het oog, waardoor dit sneller breekt. Daarnaast is het geborduurd met metallic garen, wat ik op zich al vervelend vind om mee te borduren, omdat het zo stug is. Maar met het resultaat ben ik tevreden, ook al is het op de foto jammer genoeg niet zo heel erg duidelijk.


De volgende inzending is van Wendy van Schauwenhove, zij heeft net als ik een kerstboom op papier geborduurd:


Marion Groenestein heeft deze mooie kerstkrans geborduurd en het patroon kun je hier (klik) vinden.


Miriam Hensen heeft weer een vakje voor haar grote werk vol geborduurd met zowel een kerstboom als kerstkransen. Ze vond het moeilijk om iets te vinden dat in het vakje paste, dus ze heeft naast de sneeuwpop met kerstboom nog zelf wat verzonnen om het vakje op te vullen. Ze heeft kraaltjes gebruikt die de kerstballen en de hulstbesjes voor moeten stellen. Het patroon van het sneeuwpopje met kerstboom komt hier (klik) vandaan. Als je links in het keuze menu op "Christmas Snowmen" klikt, vind je nog meer kleine sneeuwpop patroontjes. Ook zijn hier nog andere leuke gratis patronen te vinden.


Corrina van Wijk heeft net als de vorige keren een wit met blauw ornamentje voor in de kerstboom gemaakt. Het patroontje komt uit de bijlage "Fast & Fabulous Christmas Cards" van de Cross Stitcher, maar ze weet niet meer precies welk nummer.


Geertje Bos heeft haar kerstbomen verwerkt op 3 schattige doosjes die ze heeft afgewerkt met een bijpassend lintje.


Dora heeft een kerstboom met vogels geborduurd en het patroon kun je hier (klik) vinden. Dit patroon heet "First Snow" en er staan nog veel meer hele mooie patronen op deze site!


De laatste inzending deze maand is van Jolanda. Het patroon komt uit "Borduur motieven nr. 16".


Iedereen weer hartelijk bedankt voor jullie inzendingen! Leuk om steeds weer te zien hoe iedereen met hetzelfde thema toch zulke uiteenlopende dingen maakt!

Wil je ook meedoen met deze SAL? Dat kan!
Voor de maand mei is het thema een kledingstuk, maar dan wel in winterstijl of kerststijl. Denk hierbij aan wantjes, sjaal, muts, trui etc.
Je inzending moet uiterlijk op 31 mei bij mij binnen zijn, je kunt het mailen naar kaatje punt beetje at hotmail punt com. Vermeld bij je inzending ook waar je het patroon vandaan hebt (winkel of website), zodat mensen die het ook willen maken weten waar ze er aan kunnen komen.


2 opmerkingen:

  1. Wat leuk weer allemaal om te zien. Het is idd leuk m te zien hoe iedereen zijn eigen draai eraan geeft.
    Nu weer even op zoek voor de nieuwe maand :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat zijn ze allemaal weer leuk!!!! tja en nu een kledingstukje zien te vinden....

    BeantwoordenVerwijderen