zaterdag 1 november 2014

SAL 2014 Oktober: Geborduurde kerstvogel

Voor de maand oktober moesten we een kerstvogel borduren. Er zijn weer erg leuke inzendingen binnen gekomen.
Nog maar 2 maanden te gaan en dan is deze kerst SAL alweer afgelopen. Wat is de tijd snel gegaan! Aan het einde van dit stukje kun je meer lezen over wat we hierna gaan doen. 

Ikzelf heb een patroontje van Valerie Pfeiffer geborduurd. Ik ben gek op haar lieve kleine vogeltjes en dit is één van de eerste patroontjes die ik van haar leerde kennen. Ook dit patroontje heb ik weer verwerkt tot een kerstkaart. Door het glimmende papier is het weer erg moeilijk om dit goed op de foto te zetten. De besjes komen uit een kerststukje, de takjes heb ik met een pons gemaakt, de bloemetjes zijn gekocht maar de hartjes heb ik zelf gemaakt met behulp van een bloemvormig plastic soort van stickertje waarin ik een plakparel heb geplakt:


Grappig genoeg heeft Dora deze keer weer hetzelfde patroontje geborduurd als ik. Dit was ook al het geval bij de Candy Cane (klik). Ook zij heeft er een kerstkaart van gemaakt en wel deze:


Jolanda Schmitz heeft een leuke kerstgans geborduurd en deze tot kerstkaart verwerkt. Het patroontje komt uit Borduurmotieven nr. 16:


Ook deze maand heeft Corrina van Wijk weer een kerstboomhanger gemaakt en wel een héle mooie, afgewerkt met kralen! Het patroontje komt uit een kerstbijlage van CrossStitcher:


Goikje Salverda heeft ook een kerstkaart geborduurd en wel een hele bijzondere. In plaats van de kruissteekjes op stof te borduren, heeft zij deze op papier geborduurd, wat een heel leuk effect geeft:


Geertje Bos heeft een leuk ornamentje geborduurd:


Miriam heeft weer een vakje op haar kerstlap vol en wel met dit schattige vogeltje en vogelhuisje:


Miriam, als je de hele lap klaar hebt, wil je dan een foto van het geheel laten zien? Ik ben nl. erg benieuwd hoe hij dan is geworden!

Iedereen weer hartelijk bedankt voor jullie deelname!!!

Voor de maand november is het thema de Gingerbread Man of iets anders eetbaars (uiteraard wel in Kerststijl). De uiterste inzenddatum is zondag 30 november om 12:00 uur.

In verband met de feestdagen en de daarmee samenhangende vervroegde inzenddatum van het decemberthema, geef ik dat thema hier alvast door, zodat je er alvast rekening mee kunt houden. Het is een vrij thema, dus je kunt zélf een leuk kerstpatroontje uitzoeken! De uiterste inzenddatum is op zondag 21 december om 12.00 uur.

Je inzending kun je mailen naar kaatje punt beetje at hotmail punt com. Zorg je er alsjeblieft voor dat je foto scherp is en goed belicht?

Voor degenen die het nog niet weten: ik heb op Facebook een borduurgroep "Kianna's Borduurgroep". Het is een groep die vooral is bedoeld voor kleine werkjes en zowel voor kruissteekborduren als voor borduren op papier. 
Ik organiseer daar (met hulp van anderen) uitwisselingen, SAL's en andere leuke activiteiten. Op dit moment is nét de Halloween uitwisseling achter de rug (zie mijn vorige blogpost). 
Er loopt nu een Kerstmis uitwisseling waarbij je een geborduurde kaart naar iemand stuurt en zelf ook een kaart ontvangt. Voor meer informatie verwijs ik je naar de groep (link staat hieronder).
Als deze kerst SAL op mijn blog voorbij is, zal ik volgende SAL's op de Facebook groep gaan organiseren. In januari begint er een Fantasy SAL. 
Als je meer wilt weten, kun je je aanmelden bij de Facebook groep. Dat kun je hier (klik) doen.

1 opmerking:

  1. . Ik laat zeker de hele lap zien als die klaar is. Stuur het gelijk mee met het laatste patroontje in dec.
    Vind de vogeltjes allemaal weer zo leuk geworden.

    BeantwoordenVerwijderen