donderdag 31 juli 2014

SAL 2014 Juli: Geborduurde Candy Cane / Facebook borduurgroep

Afgelopen maand was het onderwerp van de SAL een Candy Cane. Een Candy Cane is een roze-wit gestreepte zuurstok in de vorm van een wandelstok.

Ik heb een patroon van "Brittercup Designs" uitgekozen, namelijk deze kat die een Candy Cane vasthoudt.


Ik heb rondom het patroon een roze-wit gestreept randje geborduurd en er vervolgens een kussentje van gemaakt. De achterkant is afgewerkt met hetzelfde kerststofje als dat ik heb gebruikt voor mijn wantje (zie SAL mei, klik). Het koordje dat ik heb gebruikt om het straks in de kerstboom te kunnen hangen, is ook roze-wit gestreept.

Dora heeft deze keer precies hetzelfde patroon geborduurd als ik, alleen heeft zij het tot een kerstkaart verwerkt. Zij heeft knoopjes voor de besjes gebruikt:


Corrina van Wijk heeft weer een hangertje voor in haar kerstboom gemaakt. Het patroontje komt uit hetzelfde blad als haar kerstsokje van mei, namelijk uit "Cross Stitch Favourites, Christmas Issue 2012". Het borduurwerkje is op aslan geplakt en vervolgens met 3D blokjes op blauw karton. De achterzijde is beplakt met decoratief kerstkarton en er zit ook weer een mooi lintje aan waarmee zij het in de kerstboom kan hangen:


Marion Groenestein heeft een kerstkaart gemaakt met haar Candy Cane:


Ook bovenstaande patroontje is nog door iemand anders geborduurd, namelijk door Jolanda Kok, ook zij heeft er een kerstkaart van gemaakt:


Miriam heeft weer een vakje voor haar kerstwerk klaar. Het patroontje komt hier (klik) vandaan maar ze heeft een kleine aanpassing gemaakt:


Geertje Bos heeft óók een hangertje gemaakt, het randje om haar borduurwerk ziet eruit als hetzelfde koordje als dat ik heb gebruikt om mijn kussentje mee in de boom te hangen:


Goikje Salverda heeft ook een kerstkaart gemaakt. Het patroon stond in Cross Stitcher 260 van december 2012.


Ik vind de inzendingen weer vreselijk leuk en ik wil iedereen wederom hartelijk bedanken voor het meedoen. Hopelijk ben ik deze keer niet wéér iemand vergeten en anders hoor ik het uiteraard graag!

Voor augustus is het thema een persoon of dier uit de kerststal. De inzending moet uiterlijk zaterdag 30 augustus bij mij binnen zijn, zodat ik op zondag mijn blog kan bijwerken. Willen jullie graag een scherpe en goed belichte foto van jullie borduurwerk sturen naar: kaatje punt beetje at hotmail punt com.

Voor degenen die het nog niet weten: ik heb op Facebook een borduurgroep "Kianna's Borduurgroep". Het is een groep die vooral is bedoeld voor kleine werkjes en zowel voor kruissteekborduren als voor borduren op papier. Ik wil daar (met hulp van anderen) uitwisselingen, SAL's en andere leuke activiteiten gaan organiseren. Je kunt daar bij een SAL zélf je foto op de groep plaatsen, zodat ik het niet meer kan vergeten! Als deze kerst SAL voorbij is, zal ik volgende SAL's op de Facebook groep gaan organiseren.
Als je lid wilt worden moet je wel eerst worden toegelaten door mij, maar ik controleer dagelijks de aanvragen, dus echt lang zal het niet duren. Hier (klik) kun je je aanmelden.


1 opmerking:

  1. Leuk allemaal weer ik vond deze moeilijk was zo weinig te vinden en wou iets wat bij mijn lap paste. Ik ga me alvast aanmelden bij je groep al borduur ik zomers erg weinig doe eigenlijk op het moment alleen jou sal.
    Tot volgende maand maar weer.

    BeantwoordenVerwijderen