donderdag 16 juni 2016

Inhaalslag Pocket Letters deel III

En dan hier mijn één na laatste inhaalslag wat betreft de Pocket Letters (PL's) die ik de afgelopen periode heb gemaakt.

Om te beginnen deze Alien/UFO PL, welke ik erg leuk vond om te maken omdat het weer eens een heel ander soort thema was dan gebruikelijk. De plaatjes komen van mijn UFO/Aliens Pinterest bord (klik). De witte straal die uit de UFO onderaan komt, is vellum en dus enigszins doorschijnend. Bij de Boekenvoordeel had ik nog een mooie holografische/3D boekenlegger gekocht, die ik goed bij dit thema vond passen:


Voor de maandswap die ik had lopen, is dit mijn laatste PL geweest. Deze was voor de maand maart en Pasen viel dit jaar erg vroeg, dus ik heb een Paas PL gemaakt. De plaatjes zijn knipvellen én plaatjes vanaf mijn Pinterest Pasen/voorjaar bord (klik). Ik vind de pastelkleurtjes zelf erg leuk. 
De gekleurde houten versieringen die langs de rand hangen, kun je ieder jaar rond Pasen bij diverse winkels zoals Xenos, Wibra, Action e.d. kopen. De houten platte vogeltjes die in de pockets zitten, heb ik op een hobbybeurs gekocht. Verder is alles een beetje afgewerkt met wat stickertjes.


En dan een beetje een ondeugende PL, nl. een Fifty Shades of Grey PL. Ik heb de boeken verslonden, maar vond het toch moeilijk om een PL te verzinnen. Ook omdat er weinig plaatjes te vinden zijn die ik leuk vond om te gebruiken (de plaatjes die ik heb gebruikt komen allemaal van Pinterest). 
Op de handwerkbeurs had ik een flink aantal bedeltjes ingeslagen speciaal voor deze PL. Ik heb begrepen dat degene die deze PL heeft ontvangen de bedeltjes aan een armband wil hangen. Op zich hartstikke leuk, maar dat betekent dus dat mijn PL uit elkaar gesloopt wordt, iets dat ik minder leuk vind.


Deze Star Wars PL vond ik ook erg leuk om te maken. De favoriete karakters van de ontvangster waren Prinses Leia en Koningin Amidala, dus die heb ik voornamelijk op deze PL verwerkt. De plaatjes komen van mijn Pinterest Star Wars bord (klik). Ook had ik er een Leia Lego sleutelhanger bij meegestuurd en een aantal movie shots die jaren geleden bij de chips uitgegeven werden en die ik dubbel had. De filmstrip rechts onderaan heb ik ooit als cadeautje bij een bestelling bij een hobbywinkel gekregen en lag al jaren in een kratje.


Deze uilen PL vond ik erg leuk om te maken. Ik heb de Stampin' Up Owl Builder Punch gebruikt en een blaadjes pons. Ook heb ik weer een borduurwerkje gemaakt. De overige plaatjes komen van mijn Pinterest Uilenplaatjes bord (klik) vandaan. In de gaatjesrand heb ik wat leuke knopen (met zo'n oogje aan de achterkant) verwerkt, die ik bij Pippoos en een fournituren winkel heb gekocht.


Dit is de tweede vlinder PL die ik heb gemaakt. Naar aanleiding van mijn eerste vlinder PL kreeg ik een berichtje van iemand die er ook graag een met mij wilde ruilen. Ook hier weer een borduurwerkje, deze keer op papier met een patroontje van Lichtvlinder uit een van haar Hobbydolls boekjes. De bruine vlinder is van veren gemaakt en heb ik bij de Intratuin gekocht. De plaatjes zijn knipvellen óf komen van Pinterest af. Ook heb ik een Martha Stewart randpons met vlinders gebruikt en wat hele kleine vlinder stickertjes, die eigenlijk voor nagelversiering zijn bedoeld.


Volgende keer een laatste inhaalslag en daarna hoop ik het te kunnen bijhouden!
2 opmerkingen:

  1. Wat ben jij toch ongelooflijk creatief...Ik ben dit jaar eigenlijk nog niet aan PL toe gekomen...Als ik dit zie wil ik meteen beginnen :-). Doe door jou weer allerlei ideeën op...Dank je wel! (En tot morgen ;-))

    BeantwoordenVerwijderen