donderdag 30 juni 2016

Laatste inhaalslag Pocket Letters

En dan hier de laatste inhaalslag wat betreft mijn Pocket Letters (PL's) die ik de afgelopen tijd heb gemaakt. Vanaf nu hoop ik het te kunnen bijhouden (maar ik beloof niks, hahaha).

De eerste PL die ik hier laat zien, is een sprookjes PL. Naar aanleiding van de door mij gemaakte uilen PL (zie vorige blogpostje) kreeg ik een berichtje van iemand, die ook graag met mij wou ruilen. We spraken af dat het een sprookjes PL zou worden. Jammer genoeg bleef zij steeds uitstellen en smoesjes verzinnen, dus heb ik me teruggetrokken uit die ruil en iemand anders gezocht. 

Ik heb diverse bedeltjes en andere embelishments gebruikt om hem te versieren. De bedeltjes had ik op de handwerkbeurs gekocht en de embelishments komen volgens mij bij Pipoos vandaan. De plaatjes komen her en der van Pinterest af. Grappig genoeg had degene met wie ik ruilde precies hetzelfde plaatje in haar eerste pocket gebruikt!

.

In de Repelsteeltje pocket heb ik echt hooi (stro) gebruikt gemengd met gouddraad.


De volgende PL heb ik voor het "tikkertje" op de Nederlandse Facebook groep gemaakt. Uitleg hierover vind je in mijn blogpost over de zeemeermin PL (klik). Die persoon wou graag een PL met als thema muisjes, kaboutertjes of elfjes ontvangen. Aangezien ik al vaker elfjes PL's had gemaakt, heb ik deze keer voor de muisjes gekozen. 

In de eerste pocket heb ik watten als wolkjes gebruikt. In de middelste pocket komt het muisje door het papier heen "piepen" en het koekje in de pocket daarnaast komt bij Pipoos vandaan. De "groene" pocket is gemaakt met behulp van een blaadjes pons. In de laatste pocket heb ik plakparels als besjes gebruikt. Ook deze plaatjes komen allemaal her en der van Pinterest af.


Dit schattige Beatrix Potter muisje heeft een échte naald en garen:


Ook de volgende PL heb ik voor het tikkertje gemaakt,  met als thema Pin-up. Ook al had ik me op dat moment voorgenomen voorlopig géén PL's meer te maken vanwege de slechte ervaringen die ik steeds had met mensen die hun afspraken niet nakwamen, dit thema vond ik zó leuk dat ik me er toch aan heb gewaagd. De plaatjes staan op mijn Pinterest Pin-Up bord (klik).


Als extra's heb ik in sommige pockets wat zelf gemaakte miniatuurtjes gestopt: mini sigarettenpakjes (klik), een dagboekje met een potlood (van een tandenstoker) en een poederdoos, lippenstift (klik)  en mascara (klik). In de filmpjes gebruikt ze de vulling van een pen, ik heb het gemaakt van een wattenstaafje, een cocktailprikker en de allerfijnste tandenrager. In de laatste pocket zit een papieren cocktail parasolletje die ik bij de Blokker heb gekocht. De mini's vielen heel erg in de smaak!


Op de internationale Facebook groep bood iemand een hele leuke Mary Poppins PL aan. Zij wilde met mij ruilen en gaf een aantal thema's op die zij leuk vond om te ontvangen, waarvan er één "Nederland" was. Aangezien dat thema ook al een tijdje op mijn verlanglijstje stond om te maken, heb ik daarvoor gekozen. 

De wit/blauwe klompjes komen bij de Xenos vandaan, de overige embelishments (zilverkleurige klompje, beide molentjes en koe) heb ik op de handwerkbeurs gekocht. Alleen het huisje is een bedeltje waarvoor je een paar jaar terug bij de Slankie kaas kon sparen. De plaatjes komen van mijn Pinterest Nederland bord (klik) af. Dit is het geworden:


Ná dat ik de Star Wars PL had geruild, wilde ik eigenlijk ook wel graag eens een Star Trek PL ruilen. Het is een TOS (The Original Series) PL geworden. 
De sterretjes heb ik met 2 verschillende maten ponsen uit blauw en rood papier en uit vellum geponst. Vervolgens heb ik ze op een lintje genaaid met een goudkleurig kraaltje. De plaatjes komen van mijn Pinterest Star Trek TOS bord (klik) vandaan.


En dan voorlopig even als laatste, de PL die ik voor de verjaardag van JP heb gemaakt. Het taartje in de tweede en het hartje/varkentjes bedeltje in de achtste pocket heb ik via Marktplaats besteld en de plaatjes komen uiteraard weer van Pinterest af.


Bij deze PL had ik ook nog een pop-up kaart van een poesje gemaakt. Het patroon plus een hele duidelijke video-uitleg vind je hier (klik) (klein beetje naar beneden scrollen):


Zo, ik ben bij!!! Tot een volgende keer!Geen opmerkingen:

Een reactie posten