donderdag 14 juli 2016

Poppenhuis

En toen had ik een nieuwe hobby!

Hoe het precies zo gekomen is, weet ik niet meer, ik denk door de miniatuurtjes die ik bij mijn eerste Pin Up Pocket Letter heb gemaakt (klik) maar ik was op Marktplaats aan het rondkijken en toen kwam ik daar een droom van een poppenhuis tegen! Echt een juweeltje, maar véél te duur. Diverse onderhandelingen hebben uiteindelijk niks opgeleverd, maar ik wist toen wel dat ik zelf ook een poppenhuis wilde hebben.

Ik heb miniatuur dingen altijd al erg leuk gevonden. Ik heb niet voor niks 2 volle letterbakken aan de muur hangen met allemaal kleine beeldjes erin en de miniatuur dingetjes die ik had gemaakt voor bij mijn Pin-Up Pocket Letter (klik) vielen ook erg in de smaak.


Ook heb ik járen geleden in Legoland "Titania's Palace" (klik) gezien, een heel groot poppenhuis, dat toen veel indruk op mij heeft gemaakt. Ik heb er nog steeds een boekje van liggen dat ik daar toen heb gekocht.

Affijn, ik ben toen op zoek gegaan naar een ander poppenhuis, maar alle poppenhuizen die ik zag waren allemaal donker ingericht en het poppenhuis dat ik had gezien was heel licht en zó wilde ik er ook een hebben. Uiteindelijk heb ik een kaal poppenhuis, model "Cameleon", op de kop getikt. Hij moet voor een groot deel nog in elkaar gezet worden. 

Hier het huis nog zonder dak en voorpanelen. Ik heb al het aanwezige behang en vloerbekleding dat er in zat eruit gehaald en op de eerste verdieping in de kamer rechts zat een soort van muurtje, dat heb ik eruit gesloopt. Hij was toen dus helemaal kaal.


Hier zijn het dakpaneel en de voorpanelen erop geplaatst. Alle ramen, deuren en trappen zitten er los bij in een doos.


En hier zitten de dakkapellen en de schoorsteen (aan de achterzijde) erop. De raampjes heb ik inmiddels weer verwijderd, die moeten apart geverfd worden.


En hier staat het huis in de grondverf. Lekker fris en licht, zoals hij straks ook moet gaan worden!


Het huis is inmiddels ook al in de lak gezet en daar blijft het ook bij, omdat er toch overal nog behang, vloerbekleding, dakbekleding en buitenmuur bekleding overheen komt. Alleen de plafonds blijven gewoon wit. 

Voor de inrichting van het huis denk ik aan shabby chic/brocante, alhoewel ik het ook wel leuk vind om een beetje meer kleur aan te gaan brengen. 

Voor de woonkamer vloer heb ik zelf een vloer gelegd van ijslollie stokjes, waar ik de ronde kant vanaf heb gehaald met een plintenschaar. Hij moet nog wit geverfd worden. Jullie krijgen hem later te zien.
In de keuken komt een donkerblauw/wit geruite tegelvloer van mozaiek steentjes die bij de Xenos vandaan komen. Hopelijk kan ik daar van het weekend een begin mee gaan maken.

Ik ben in ieder geval voorlopig dus wel weer zoet!


6 opmerkingen:

 1. succes met je nieuwe hobby ,en veel plezier met het inrichten van je poppenhuis ,dit gaat een echt virus worden

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk. Een poppenhuis. Wij hebben een poosje geleden een poppenhuis langs de kant van de weg gevonden. Deze wordt door mijn man geheel gerenoveerd. Leuk idee die vloer van ijslolly stokjes. Succes met je poppenhuis! Ben benieuwd hoe die er uit gaat zien als ie klaar is. Gr. Geertje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is nog eens geluk hebben om een poppenhuis langs de kant van de weg te vinden! Leuk om het samen met je man te doen, laat je ook eens foto's zien?

   Verwijderen
 3. Hallo Maak je zulke poppenhuizen ook voor klanten dus in opdracht ? zou zoiets heel graag voor mijn dochtertje willen hebben voor de kerst, laat maar iets weten gr. Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, ik maak geen poppenhuizen in opdracht. Zoals je in dit stukje kunt lezen is dit mijn eerste poppenhuis en het is nog "under construction" :) Ik heb ook verder geen ervaring op dit gebied.
   Succes met je speurtocht naar een leuk huis voor je dochtertje!

   Verwijderen