donderdag 7 juli 2016

Mijn meest recente pocket letters

Hier de PL's die ik de afgelopen tijd heb gemaakt.

Ik had een oproepje gedaan voor een Star Trek swap (ruil) op de internationale Facebook Groep. Ik wilde voor elke serie + voor de films een PL maken en dan maandelijks eentje ruilen met dezelfde persoon. Het ging dus in totaal om 6 PL's. Ik had iemand gevonden die dit ook wou. De eerste zouden we in februari versturen en daarna elke maand een volgende. Helaas bleef zij smoesjes verzinnen waarom ze die van haar nog niet klaar had en niet had verzonden, dus ik heb me uit die ruil teruggetrokken.
Had ik natuurlijk wel deze hele leuke PL "over", maar mijn vaste swap partner in Amerika wilde ook een Star Trek PL ruilen, dus deze gaat binnenkort haar kant op:


Hierboven de voorkant van de PL. De middelste pocket is een shaker pocket. Ik heb overal sterretjes geplakt en "tribbles" die bij de Action vandaan komen. Voor de rand had ik nog een lintje liggen met bolletjes die ook wel wat van tribbles weghebben. De plaatjes komen allemaal van mijn Pinterest Star Trek TOS bord (klik) af. De letterkraaltjes komen bij de Wibra vandaan.


Hierboven de achterkant van de PL. Hier heb ik niet veel versieringen geplakt, behalve wat sterretjes en wat "tribbles".

Als extraatje heb ik bij deze PL nog een borduurwerkje meegestuurd van Spock. Het patroontje komt hier (klik) vandaan.


Onderstaande "Kunst" PL heb ik ook gemaakt voor bovengenoemde vaste PL partner. 
Op deze "Kunst" PL heb ik schilderijen verwerkt die mij erg aanspreken. Alle afbeeldingen komen van mijn Pinterest Kunst bord (klik) vandaan. Ik heb elke afbeelding voorzien van een goudkleurige "schilderijlijst" (stickerrandjes) en ik heb hele kleine bloemenstickertjes geplakt die op de foto helaas niet te zien zijn. In de tweede pocket heb ik echt zand geplakt bij het meisje dat in de duinen loopt. Ik heb een miniatuur boekje gemaakt bij de 3e pocket, omdat het meisje daar een boek op schoot heeft. Op het schilderij met de bloemenweide heb ik een boeketje bloemen geplakt en op het schilderij met de schaapjes, heb ik watten gebruikt om wol voor te stellen. Verder vond ik het zonde om de mooie afbeeldingen vol te plakken met allerlei versierselen, dus ik heb het hierbij gelaten.


Nadat ik voor het tikkertje een Pin Up PL had gemaakt, kreeg ik een berichtje van iemand die óók graag een Pin Up PL met me wilde ruilen. De bedeltjes van de verrekijker en de kikker, en het knoopje in de vorm van een klok heb ik allemaal op een hobbybeurs gekocht. De blaadjes op de derde pocket heb ik van een nepplantje afgehaald. De margrietjes op de vierde pocket heb ik als goodie bij een PL ontvangen. Verder nog een roosje (middelste pocket), papieren cocktail parapluutje (zesde pocket), een autowieltje van een speelgoed autootje (zevende pocket) en "herfst blaadjes" (achtste pocket) toegevoegd. De plaatjes komen van mijn Pinterest Pin-up bord (klik) vandaan.


Dan een PL waar ik zelf helemaal niet tevreden over ben. Ik vind hem veel te kinderachtig. Het is een Morehead PL voor het tikkertje van de Nederlandse Faceboek groep. Alle plaatjes komen uit een Morehead knipvellen boekje en zijn 3D geknipt en geplakt. Ik heb er zelf alleen wat letterkraaltjes aan toegevoegd. 


Omdat mijn eerste Star Trek swap zo mis was gelopen, heb ik een nieuwe oproep gedaan en daar kreeg ik 3 reacties op. Daarvan is er uiteindelijk slechts één doorgegaan (de TNG PL, zie verderop), want de anderen lieten nooit meer iets van zich horen. 
Deze Tribbles PL had ik dus over. Ik heb hem gestuurd naar iemand waar ik al 2x eerder mee had geruild en die mij een set nieuwe Star Trek postzegels + een Star Trek ansichtkaart vanuit Canada had opgestuurd. Deze PL vond ik dus wel een mooi bedankje daarvoor.
Ook hier weer plaatjes van mijn Pinterest Star Trek TOS bord (klik) en wat "tribbles" bij de Action vandaan:


En de andere Star Trek PL is deze The Next Generation (TNG) PL geworden. Versierd met sterretjes, kattenbedeltje en katten splitpen, glitterlijm op de visor van Geordi, een rood strass steentje op het oog van Locutus, een shaker pocket in het midden en helaas niet op deze foto een drietal miniatuur theezakjes met échte Earl Grey thee erin en een miniatuur theedoosje. Ik zal een aparte foto van de theezakjes onder de PL plaatsen.
De plaatjes komen van mijn Pinterest Star Trek TNG bord (klik) vandaan.


De video tutorial + de printable voor de theezakjes kun je hier (klik) vinden. Het theedoosje dat je daar ziet, heb ik ook gemaakt. 


En dan voorlopig even als laatste deze Flower Fairy PL, die naar Japan is gegaan. Iemand deed een oproepje op de International Facebook Groep en die kon ik, als Flower Fairies liefhebber, niet aan mij voorbij laten gaan.
Alle plaatjes komen uit een Flower Fairies knipvellen boekje en ze zijn allemaal 3D geknipt en geplakt. De middelste pocket is een shaker pocket. In de eerste pocket zit een bedeltje van een elfje die ik op een hobby beurs heb gekocht. Verder alles versierd met bloemen-, vlinder- en letterkraaltjes, allemaal bij de Wibra vandaan. 

 

En dit waren dus voorlopig mijn laatste Pocket Letter!
Ik ga niet stil zitten, want ..... dat lees je een volgende keer! :)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten