donderdag 11 augustus 2016

De vloeren in mijn poppenhuis

Ik heb een paar vloertjes voor mijn poppenhuis gemaakt.

Ik leg de vloertjes er allemaal los in, zodat ze makkelijk te veranderen zijn en zodat de snoertjes van de verlichting er onderdoor kunnen lopen. Ik plak alles op passe partout karton.

In de woonkamer heb ik een vloertje gelegd van ijslolly stokjes die ik bij de Action heb gekocht. Eerst heb ik met gewoon kopieerpapier een mal van de kamer gemaakt en die heb ik op het karton gelegd, waarna ik het karton op maat heb gesneden. Voor de zekerheid nog even passen en het hoekje linksonder uitgesneden. Toen ben ik de stokjes gaan plakken. Met een plintenschaar heb ik eerst de ronde uiteinden van de houtjes geknipt en daarmee heb ik ze ook op maat geknipt. Voor het plakken heb ik gewone houtlijm gebruikt. Dit is het resultaat:


De vloer moet nog geschuurd en wit gemaakt worden. Hij is een klein beetje krom getrokken, maar ik zet hem op de randen vast met dubbelzijdig tape, dus dan zie je dat niet meer.

Tevens heb ik een tegelvloer voor de keuken gemaakt van mozaïek steentjes die ik bij de Xenos heb gekocht. De grote steentjes zijn 2 centimeter in het vierkant en de kleine zijn 1 centimeter. Ook hier heb ik gebruik gemaakt van een kartonnen mal. Eerst heb ik alle steentjes los neergelegd om te kijken hoe het uit zou komen. Gelukkig kwam alles precies uit. Langs de randen heb ik wel wat ruimte over gelaten, want ik had bij het houten vloertje gemerkt dat het toch iets is uitgezet. Nu kun je hout makkelijk weer op maat schuren, maar met steentjes gaat dat uiteraard niet zo gemakkelijk. Aangezien ik toch nog een lambrisering aan ga leggen, is extra ruimte rondom geen probleem.
Ik heb de steentjes niet gevoegd, maar gewoon strak tegen elkaar aan gelegd. Ze zitten vastgelijmd met dezelfde houtlijm die ik ook voor het houten vloertje heb gebruikt.


Toen ik de steentjes kocht, dacht ik dat ze zwart waren, maar ze zijn heel donkerblauw. Dit is gelukkig niet erg, want op de achterste muur zit Delfts blauw tegeltjesbehang, dus dat kleurt goed bij elkaar. Ik heb het behang geplastificeerd, zodat het glimt en daardoor meer op echte tegeltjes lijkt. Tevens heb ik het gerild om de voegen na te bootsen, maar dit zie je jammer genoeg niet zo goed terug. Op de overige muren zit normaal (1:1) wit behang, want het is druk genoeg.

Voor de kinderkamer heb ik het voorlopig even makkelijk gehouden, daarvoor heb ik nl. een witte kunststof geweven placemat (komt bij Jysk vandaan) op maat gesneden. Wellicht dat daar ooit nog iets anders voor in de plaats komt, maar voor nu vind ik het prima zo.


Zoals jullie kunnen zien is alles nog lang niet klaar en de foto's zijn niet fantastisch (ik heb natuurlijk ook nog geen verlichting hangen), maar het begin is er!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten