donderdag 22 september 2016

Schuurtje/tuinhuisje 1:12

In Lelystad is een groep poppenhuis liefhebbers die eens in de maand samen komt om te knutselen. In augustus ben ik er voor de eerste keer bij geweest. We gaan allemaal een schuurtje maken. Het schuurtje (vloer en 3 muren) zat al in elkaar, de rest gaan we helemaal zelf maken.

De eerste keer hebben we het in de grondverf gezet en de deur gemaakt van 4 kleine plankjes. Thuis heb ik de buiten muren op een paar plekken beplakt met schuurpapier dat ik in de gewenste kleur had geverfd en die ik vervolgens op maat had geknipt zodat het baksteentjes lijken.
Verder heb ik de buitenkant voorzien van een dikke laag verf, die ik vervolgens met verfrommeld aluminiumfolie zodanig heb bewerkt, dat het een gestucte muur lijkt, waar op sommige plekken de bakstenen onder vandaan komen.
De binnenzijde van het schuurtje heb ik ook nog een keer geverfd, maar dan zonder structuur.
Vervolgens heb ik de muren lelijk gemaakt, zodat het lijkt alsof er waterschade is en er mos of algen op groeien. Dit heb ik gedaan door wat acrylverf in de gewenste kleur sterk te verdunnen met water en dit vervolgens vanaf de bovenkant van de muurtjes naar beneden te laten druppelen. Ik heb het eerst allemaal uitgeprobeerd op de achterkant:


Toen dit beviel heb ik de zijkanten van het schuurtje bewerkt:

En vervolgens heb ik de binnenkant bewerkt, maar iets minder dan van buiten:


Het deurtje zit in een soort rail en nadat de deur was geverfd gleed deze niet makkelijk meer door de rail heen. Ik heb de rail nog een stuk uitgeschuurd, maar hij bleef stroef gaan. Ik kreeg toen van iemand de tip om de rail in te smeren met kaarsvet en ja hoor, dat hielp!

Volgens mij gaan we de volgende keer de vloer van het schuurtje maken, er komen tegeltjes in. Ik ben benieuwd!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten