donderdag 27 juli 2017

Nog een paar ATC kaartjes

Naar aanleiding van mijn ATC kaartje "Cats" (klik) vroeg iemand of ik zo'n kaartje met honden kon maken. Dit is hem geworden:


Ik ben er erg tevreden over, want de "Cats" had ik nog nagemaakt van een idee dat ik op Pinterest was tegengekomen en deze "Dogs" heb ik helemaal zélf gemaakt! Ik heb wel een beetje naar getekende honden op Pinterest gekeken om een idee te krijgen van hoe ik het zou kunnen doen, maar de rest is helemaal van mijzelf.

Dezelfde persoon krijgt nóg 2 kaartjes van me, want het maakt voor de verzendkosten niets uit of je er 1 of 3 stuurt, vandaar dat we hebben afgesproken er 3 te maken. Ik heb nog deze "Pink Zentangle Gift" voor haar gemaakt:


Het derde kaartje moet ik nog maken, ik weet nog niet wat het gaat worden.

Verder kwam ik nog een heleboel poëzieplaatjes tegen, waaronder die van heiligen, waar ik de volgende serie kaartjes van heb gemaakt:


De ondergrond heb ik gemaakt door aluminium folie te verfrommelen en op het kaartje te plakken en "glad" te strijken. Vervolgens heb ik het met bruine acrylverf ingesmeerd, dat ik er vervolgens weer heb afgeveegd waardoor er alleen verf in de diepe delen bleef zitten. Daarna heb ik aan de bovenrand een papieren plaklintje en onderaan een stoffen lintje geplakt en toen het poëzieplaatje er op. De randjes heb ik "gedistressed" met dezelfde bruine acrylverf als waarmee ik het aluminiumfolie had geverfd en er toen nog een goudkleurig stempelblokje langs gehaald.
De bovenste 2 zijn inmiddels geruild. Voor de onderste 2 hadden zich wel 2 liefhebbers gemeld, maar ik zag tussen hun kaartjes niks dat mij aansprak dus die ruil is niet doorgegaan.

Ik had al een hele tijd een kaartje liggen dat ik van een idee van Pinterest had nagemaakt. Toen ik hem op de groepjes zette was er direct belangstelling voor en toen heb ik besloten er nog 2 (de oranje en de groene) bij te maken zodat het een serie is geworden:


Bij het eerste kaartje heb ik een ander soort garen gebruikt dat iets dikker is (ik denk DMC borduurgaren) en voor de andere 2 heb ik naaimachinegaren gebruikt, dat iets fijner is. De vliegen en spinnetjes heb ik ooit eens bij een speelgoedwinkel gekocht.

Ik ben ook een beetje aan het experimenteren geweest met waterverf:


En met waskrijt, dat ik vervolgens met een föhn heb verwarmd, waardoor het een beetje smolt:


Ja, zoals je ziet kan ik niet écht tekenen, alhoewel ik het landschapje (vooral de wolken en bergen) zo slecht nog niet vind.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten