donderdag 10 augustus 2017

Even "verslaafd" aan ATC kaartjes

Ik heb het ATC virus flink te pakken!
Ik heb de afgelopen tijd echt heel veel kaartjes gemaakt en ook de meeste al geruild.

Om te beginnen deze 2 felroze kaartjes met Hello Kitty en een uiltje. Bijna volledig gemaakt van de goodies die ik bij een pocket letter had gekregen: een stukje stof, lintje en diverse brads. Alleen de "Birdie" en de glitters had ik al in huis.
Ik noem ze "Pretty in Pink Kitty" en "Pretty in Pink Birdie".


Het volgende kaartje heb ik gemaakt door een achtergrond te maken met waterverf en daarop heb ik een paardenbloem getekend met zwarte fijnschrijver.


De volgende 2 kaartjes heten "Swirls" en "Swirls Revisited". Gemaakt naar een idee dat ik op Pinterest tegenkwam. Getekend met zwarte fijnschrijver en ingekleurd met (glitter)gelpennen.En dan 4 Zentangle kaartjes, die altijd populair zijn. De eerste is "8's Parte Dos", de tweede is "Turquoise Zentangle Gift" de derde is "Yego" en de laatste is "MI2"
Op het bovenste kaartje staat mijn "handtekening" op een ongebruikelijke plaats (meestal zet ik het rechts onder in een hoek). Dit komt omdat ik daar een foutje had gemaakt dat ik vervolgens op deze manier heb gecamoufleerd.

Dan "Halloween House", gemaakt met gekleurde fijnschrijvers. Ik vind hem zelf niet zo geweldig, maar toch was er meteen een liefhebber die hem wilde hebben. 


Het volgende kaartje is een uitprobeerseltje geweest. Ik heb van waskrijt hele kleine stukjes geschraapt met een hobbymesje. Vervolgens heb ik daar bakpapier overheen gelegd en het met een heet strijkijzer "gestreken". Het was dus een verassing hoe/wat het zou worden, maar ik vond het op klaprozen lijken. Ik had van de Action nog kleine flesjes met daarin hele kleine glazen bolletjes en die leken precies op de zaadjes van klaprozen. Die heb ik met Tacky Glue vastgelijmd.


Op de volgende ben ik heel erg trots al zeg ik het zelf: "Cheshire Cat". Getekend met kleurpotloden. Op Pinterest stond een stappenplan hoe je deze kunt tekenen (klik) en aangezien ik eigenlijk helemaal niet kan tekenen (tenzij ik iets nateken) ben ik héél tevreden met deze!


Het kaartje met de tulpen is geverfd (maar ik weet niet meer waarmee) op vellum en ik heb een hoekpons gebruikt, die óók embost. Ik heb een paar jaar terug een blauwe maandag een paar workshops Pergamano gevolgd, waarbij ik deze tulpjes heb gemaakt (maar ik weet dus niet meer hoe). Als die tijd lag dit al in de kast en nu heb ik er dus een ATC kaartje van gemaakt. Hij is al geruild ook.


En ook het volgende kaartje is gemaakt met vellum, dat ik heb geëmbost en vervolgens heb ingekleurd met gelpennen. Ik ben niet zo tevreden over deze, want ik vind de kleuren te hard, maar het was ook maar een probeerseltje. Even wat stoeien met diverse technieken!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten