donderdag 7 september 2017

Het wordt misschien saai maar: wéér ATC kaartjes!

De afgelopen weken ben ik weer heel productief geweest met het maken van ATC kaartjes.

Om te beginnen weer een elfje uit dezelfde serie als de elfjes uit mijn vorige berichtje. Deze heet "Feeding the Butterflies" en is een 3D geknipt plaatje versierd met een leuk achtergrondje (soort rubber sticker) en wat bloemetjes. Het randje is afgewerkt met goudkleurige inkt.


Ik heb ooit een blauwe maandag een Pergamano workshop gevolgd waar ik had geleerd hoe ik tulpjes kon verven. Inmiddels ben ik allang weer vergeten hoe dat moest, maar de tulpjes had ik nog steeds liggen. Ik had al een crazy bird stempel ingekleurd en dat bleken precies de kleuren te zijn van de tulpjes. Deze heb ik vervolgens op een kaartje geplakt en het geheel heb ik bedekt met een soort gaasachtige oranje stof. Ik heb het kaartje "Are those tulips?" genoemd.


"Catching Fish" heb ik gemaakt met écht zand en échte schelpjes en wat vissenkraaltjes die ik ooit bij de Wibra heb gekocht. Ik heb er wat strasssteentjes (om luchtbellen voor te stellen) en plakparels bij geplakt en er een gaasachtig lint (om een visnet voor te stellen) overheen geplakt.


Dit vlinderkaartje heb ik gemaakt van een knipvel dat ik al heel lang had liggen met alleen maar vlinders erop. Ik heb ze alleen aan het lijfje op de kaart geplakt, zodat het lijkt alsof ze elk moment kunnen wegvliegen. Afgewerkt met papieren bloemetjes, kraaltjes en plakparels. Het gaat naar een meisje van 16 in Amerika die o.a. van roze en van vlinders houdt. Een van de postzegels op de envelop is óók een vlinder.


"Little Angels" is gemaakt van een 3D plaatje dat ik op een taartonderleggertje heb geplakt en afgewerkt met stoffen én papieren bloemetjes.


"Cats Too" heb ik nagetekend van een voorbeeld dat ik op Pinterest tegenkwam en ik heb het ingekleurd met waterverf stiften. Het nadeel van stiften vind ik altijd dat het zo streperig wordt, dus mocht iemand een tip hebben om dat anders te doen, dan hoor ik dat graag!


Dan een 3-tal vrolijk gekleurde kaartjes, de lijntjes zijn met een zwarte fijnschrijver getekend en het is ingekleurd met glitter gel pennen. De ideeën heb ik ook hier weer alle 3 "eerlijk gejat" van Pinterest.
Om te beginnen "Line Dance":


"Flash":


en "Bubbles":


Omdat ik het inkleuren met glitter gel pennen zo leuk vind vanwege het leuke vrolijke effect, heb ik ook nog 2 kaartjes gemaakt waarbij ik gebruik heb gemaakt van een embossing- en borduurmal. Ik heb diverse diertjes, hier 2 katten. De eerste is "Little Harlequin", waarbij ik het katje met foamblokjes op de ondergrond heb geplakt:


Het geëmboste deel heb ik met gelpen gekleurd.
En hier "Little Rascal":


Het geborduurde deel heb ik met "papegaaikleuren" geborduurd, dus een gemêleerd garen. Ik heb met potlood een donker randje om het katje gemaakt, waardoor het lijkt alsof hij boven de achtergrond zweeft (dus alsof hij er ook met foamblokjes op geplakt zit).

Vervolgens kreeg ik zin om met waterverf aan de slag gegaan. Ik ben wederom op Pinterest op zoek gegaan en heb de volgende 2 kaartjes nagemaakt:

"Tortoiseshell"


en "Robin":


Vooral over dit roodborstje ben ik erg tevreden, ik vind hem érg leuk geworden al zeg ik het zelf!

Toen kwam ik ineens op een "briljant" (beetje overdreven, maarja) idee: als je zelf eigenlijk helemaal niet kunt tekenen, waarom dan niet iets overtrekken met overtrekpapier? Ik bedoel: je ziet heel veel stempelkaartjes of kaartjes met plaatjes er op geplakt en dat zijn ook geen afbeeldingen die je zelf hebt gemaakt, dus waarom niet een overgetrokken afbeelding?
Omdat ik Roodkapje altijd erg leuk vind, heb ik de volgende kaartjes gemaakt:Bovenstaande 2 heb ik geplakt op een achtergrond met bomen/bos.


 


En toen nog eentje met een kat en muisje, die ik "Forbidden Love" heb genoemd. Had ik bij voorgaande kaartjes het overtrekpapier nog direct op het onderkaartje geplakt, bij deze heb ik het op de hoekjes vastgezet met hartvormige zwarte brads:


Het konijn uit Alice in Wonderland heb ik op een Alice in Wonderland stofje geplakt en afgewerkt met een stickerrandje.


En toen vond ik het weer tijd voor een Zentangle kaartje, een soort breiwerk of gaaswerk, dat "Knyt" wordt genoemd:

En met kleurpotloden nog een Siamese kat getekend:


Op een van de internationale Facebook groepen verzamelt iemand o.a. baarden. Ze had een leuk kaartje van een Alien met een baard in de aanbieding en omdat het die week de zonsverduistering was, heb ik me daardoor laten inspireren om géén standaard kaartje te maken, maar een zon te tekenen met kleurpotlood en hem/haar een baard van garen te geven, waarbij de baard ook de zonnestralen moet voorstellen. Nog wat wiebeloogjes erop geplakt, en dit is het resultaat:


En dat waren mijn kaartjes van de afgelopen weken.

Mocht je het leuk vinden om ATC kaartjes te ruilen, ik heb op Facebook een groep waar je lid kunt worden, hij heet "ATC kaartjes ruilen" en dit (klik) is de link. Tot ziens daar?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten