donderdag 14 september 2017

Nieuwe lading ATC kaartjes

Ik heb weer een lading kaartjes gemaakt.

Om te beginnen "Patch Rabbit". De achtergrond is met glitter gel pennen gemaakt en het konijntje is op papier geborduurd gemêleerd garen.

Iemand bood een Siamese kattenkaartje aan en ze wilde er graag een uil of zeepaardje voor terug. Aangezien ik ook erg van uilen hou, is daar mijn keuze op gevallen. Ik heb een plaatje van internet gedownload en dat verkleind en vervolgens met behulp van een lichtbakje overgetrokken op het kaartje. Vervolgens heb ik hem zelf verder ingetekend en ingekleurd.


Op dezelfde manier (met een lichtbak) heb ik dit konijn uit Alice in Wonderland overgetrokken op een hele oude pagina uit een boek dat ik speciaal voor het maken van kaartjes bij de kringloopwinkel heb gekocht. Het moest een lekker oud en vergeeld boek zijn en dat is gelukt!


Dit meisje met parasol is een 3D knipvel, dat ik op een scrapvel heb geplakt en dat vervolgens met bloemenkraaltjes in bijpassende kleuren heb versierd. De steeltjes van de bloemen heb ik met een groene glitter gel pen overtrokken, zodat er iets meer kleur in de achtergrond kwam. Bovendien vind ik de glitters altijd zo'n leuk effect geven, alleen zie je dat helaas niet op de foto.


"Blues" is een experimentje. Ik heb eerst een lintje en wat andere dingen op een ATC kaartje geplakt en dat vervolgens dik met acrylverf bedekt. Daaroverheen heb ik glitters gestrooid en ik heb wat strass steentjes geplakt en er verder nog wat versieringen op gedaan. Alles heb ik als goodie bij Pocket Letters of ATC kaartjes gekregen.

Het volgende idee kwam ik tegen op Pinterest en heb ik nagetekend. Het is een kaartje dat je uit kunt vouwen, waardoor het visje van een lief visje in een kwaadaardige vis verandert. Ik heb alles met glitter gel pennen ingekleurd.Dit strand is hetzelfde plaatje als het plaatje dat ik bij mijn shaker ATC (klik), beetje naar beneden scrollen, heb gebruikt en dat ik van Pinterest heb gedownload. Ik heb ook hier weer echt zand en echte schelpjes gebruikt en de wolken en de schuimkoppen op de golven heb ik gemaakt met een "snow-pen".


En toen zag ik een kaartje van Data en Spot, dat ik als Trekkie niet aan mij voorbij kon laten gaan. In ruil wilde zij graag ook Data en Spot óf Spock óf nog een paar andere thema's, maar ik heb voor Data gekozen. Ik heb het deels overgetrokken en deels nagetekend van een afbeelding die ik (het wordt saai) van Pinterest heb gehaald. Okee, hij lijkt niet helemaal op Data en de kat ziet er ook ietwat vreemd uit, maar toch ben ik er zeer tevreden over!


Wederom met goodies die bij Pocket Letters of ATC kaartjes zaten heb ik het "Bird and Bees" kaartje gemaakt. De bijtjes had ik wel al, dat zijn stickertjes om op je nagels te plakken en heb ik jaren geleden bij de Zeeman óf de Wibra gekocht. Helaas hebben ze dit soort stickertjes daar niet meer. De achtergrond heb ik met glitter gel pen getekend.


En van als goodie gekregen 3D stickers, heb ik deze collage gemaakt: "Autum Flowers and Birds":


Een idee waar ik al een tijdje mee liep, was het maken van een silhouet kaartje. Hiertoe heb ik een silhouet afbeelding van internet gehaald en op de juiste maat uitgeprint en het vervolgens met een pincetschaartje uitgeknipt. Daarna heb ik het met een dikke zwarte stift nog gekleurd, zodat je de witte randjes niet meer zag.


Het volgende kaartje is een "gepimpt" kaartje. Hier (klik) zie je hoe hij er eerst uitzag (helemaal onderaan). Ik heb er wat papieren bloemetjes en bloemenkraaltjes op geplakt en nu is hij geruild!


Op naar de volgende lading kaartjes!

En mocht je het ook leuk vinden om ATC kaartjes te maken en te ruilen, dan kun je lid worden van mijn Facebook groep "ATC Kaarten Ruilen" (klik).
Geen opmerkingen:

Een reactie posten