dinsdag 1 mei 2012

Koninginnedag 2012 en spoom

Dit jaar heb ik Koninginnedag in Emmeloord gevierd. Het weer besloot deze dag gelukkig om mee te werken: de zon straalde aan de hemel en het was heerlijk warm!
Samen met JP heb ik ’s morgens de vrijmarkt in Emmeloord bezocht.


Alhoewel de markt in Emmeloord veel kleiner is dan de markt die ik in Lelystad gewend ben (volgend jaar wil ik dus toch liever weer hier rondstruinen, sorry JP!), ben ik toch redelijk geslaagd in het aanschaffen van een paar leuke dingen.

Om te beginnen heb ik een aantal hobbyspullen gekocht, waaronder borduurgaren, borduurstof, 2 hele leuke stofjes (één met baby’tjes op wolken en één met vogeltjes) en goudkleurig draad.

Daarnaast heb ik zes figuurtjes van de Flower Fairies gekocht. Deze waren echt heel goedkoop, nl. zes stuks voor 10 euro (eigenlijk 2 euro per stuk maar ik heb er nog wat af weten te krijgen), terwijl ze nieuw rond de 13 euro kosten. Er lagen er nog meer, maar die vond ik óf niet zo leuk óf ze waren een beetje beschadigd. Het zijn van links naar rechts The White Clover Fairy (op het originele plaatje heeft ze haar handjes niet gevouwen), The Scillia Fairy, The Jack-go-to-bed-at-noon Fairy, The Daisy Fairy en The Black Meddick Fairies (meisje en jongetje).


Verder heb ik nog een heel klein beeldje van een eekhoorntje voor in mijn letterbak gekocht voor maar 10 cent! (Vertelde ik in mijn blog over de verzamelaarsbeurs nog dat ik een grotere letterbak had gekocht zodat ik mijn letterbakspulletjes daar fijn allemaal in kwijt zou kunnen, nu hij eenmaal hangt blijkt hij tóch eigenlijk al te klein! Bijna alle vakjes zijn al helemaal vol. Er zou wel meer in kunnen, als er minder hoge vakjes zouden zijn).

Toen wij waren uitgekeken, hebben wij nog een paar uurtjes in de tuin heerlijk in de zon gezeten onder het genot van een heerlijke citroen spoom!
Een spoom is eigenlijk een tussengerecht om de maaltijd te laten zakken, maar wij eten het meestal als toetje of (zoals in dit geval) aperitief. Ingrediënten zijn (zoete) witte wijn en een bolletje (sorbet)ijs, maar voor kinderen kun je ook 7-up of een andere frisdrank nemen die goed past bij het soort ijs dat je gebruikt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten