donderdag 6 oktober 2016

Schuurtje/tuinhuisje 1:12 deel 2: oppottafel + accessoires

Ik dacht dat we de afgelopen keer tijdens de workshop het vloertje voor ons schuurtje zouden gaan maken, maar ik had me vergist want we hebben een oppottafel gemaakt. 

Het was een bouwpakketje waarvan ik eerst alles netjes heb geschuurd en toen in elkaar gelijmd. Tussen de laatjes zitten schotjes, maar de houtjes die bij het pakketje zaten waren te dik waardoor de laatjes niet meer zouden passen. We zouden de volgende keer de juiste houtjes krijgen, maar iemand anders gaf later aan ijslollie stokjes te hebben gebruikt, dus dat heb ik ook gedaan. Want ik wil natuurlijk wel verder met de tafel en niet 4 weken moeten wachten om hem af te kunnen maken. Hij moet nu alleen nog gebeitst worden, maar dat staat voor dit weekend op de agenda.

Verder heb ik het “tuintje” gebeitst en in het schuurtje vastgelijmd. Ook heb ik nog 3 plankjes gebeitst waarvan ik er 1 al heb opgehangen, de rest komt ook dit weekend aan de beurt.

 

Als het goed is, gaan we de volgende keer wél de vloertegeltjes maken, van klei. Ook gaan we nog een keer met fimo klei aan de slag voor de groenten en dergelijke. Verder worden er ook nog wat tuingereedschapjes gemaakt. Ik heb er al zin in!

Verder had ik hier (klik) een leuk kistje  gevonden (een hééééél stuk naar beneden scrollen) die ik van karton heb gemaakt en een klein beetje naar eigen inzicht heb aangepast. Met een harde kwast heb ik het geheel afgewerkt met Mod Podge, waardoor het door de structuur nu een beetje lijkt alsof er houtnerven over het kistje lopen. Ook komen hier de printjes voor zakjes bloemen- of groenten zaadjes vandaan.
Op deze site staan nog veel meer hele leuke workshops, dus het is zeker de moeite waard om hier eens op je gemak rond te kijken!


Tijdens de workshop voor het tuinhuisje was er een lieve dame wiens dochter ook poppenhuisspulletjes maakt en zij had wat vogelhuisjes van haar bij zich waar ieder er een van uit mocht kiezen. 
Nu vind ik het echter veel leuker om zoveel mogelijk mijn eigen dingen te maken in plaats van de dingen van andere mensen te gebruiken, dus met haar vogelhuisje als voorbeeld heb ik er zelf ook een gemaakt van ijslolliestokjes, een cocktailprikker en het aluminium omhulsel van een theelicht. Hij staat op de eerste foto hierboven op het randje van het tuintje (om je een beetje een idee te geven van het formaat).


Ook liet zij nog insecten hotels zien die haar dochter had gemaakt, dus die wil ik ook nog eens proberen te maken.

Tijdens zo'n workshop doe je veel ideeën op bij anderen, want iemand had een fonteintje aan haar schuurtje gemaakt en datzelfde fonteintje heb ik ook liggen, dus nu weet ik wat ik daarmee ga doen! :)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten