donderdag 17 november 2016

3 Kerstkaarten

Op een handwerkbeurs heb ik een paar jaar geleden drie borduurpakketjes gekocht, die ik achteraf eigenlijk niet zo leuk meer vond. Ik heb véél leukere patroontjes en  er zat een hele akelige stof bij de pakketjes (een hele stugge ongelijkmatige stof), die ik dan ook meteen heb weggegooid.
Ik heb ze nu geborduurd op stramien dat ik vaker gebruik en dat mooi gelijkmatig en lekker zacht is. 
Daarnaast vind ik borduren met metallic draad (dat bij twee van deze patroontjes zat) een ramp. Het garen is ruw en trekt dus niet fijn door de stof heen en het raakt ook heel snel in de knoop. Bovendien vind ik het effect niet geweldig dus ik zie de toegevoegde waarde niet zo. Gelukkig waren het maar kleine stukjes die met dit garen geborduurd moesten worden.

Ik heb de patroontjes heel snel af gekregen, omdat ze lekker klein zijn met weinig kleurwisselingen, waardoor ze makkelijk te borduren zijn.
Bij het rendier heb ik echte belletjes op het borduurwerk genaaid..

Ik heb er 3 simpele kerstkaarten van gemaakt en ik vind ze uiteindelijk gelukkig toch wel héél erg leuk geworden!

Reden dat ik heb besloten om de patroontjes tóch te borduren, is dat ik zóveel borduurpakketjes heb liggen, dat ik de la waarin ik de pakketjes bewaar eindelijk eens een flink stuk leeg wil krijgen. Dus voorlopig géén patroontjes meer borduren die ik op internet heb gevonden, maar éérst zoveel mogelijk patroontjes uit eigen voorraad wegwerken!

Het papier waar de kaarten van zijn gemaakt, is groen, blauw en rood en daarin zit een soort zilverachtig/wit patroon, dat je het beste ziet als het licht er van een bepaalde hoek op valt. Daarom lijkt het op de foto's alsof dit patroon maar aan één kant van de kaart zit, maar dat komt dus door de lichtinval.


2 opmerkingen:

 1. Ze zijn erg mooi geworden. Jammer om ze te versturen :)
  En ik heb ook een mand met borduurpakketten en onafgemaakte werkjes. Heel herkenbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! 😃
   En goed om te horen dat ik niet de enige ben met een voorraad borduurpakketten 😊

   Verwijderen