zaterdag 25 februari 2017

Poppenhuis knutsels: "kakdoos" en melkbussen

Omdat de persoon die de tuingereedschapjes met ons zou maken op de Poppenhuis Knutselgroep er niet was, hebben we tussendoor even wat andere dingen gemaakt.

Van de flesjes van oogdruppels hebben we 2 melkbussen gemaakt. Hiervoor hebben we de topjes van de flesjes afgesneden en een knoop op de rand geplakt. Tevens 2 randjes karton eromheen en haakjes (een beetje uit elkaar buigen) als handvaten. Eerst hebben we alles met gesso geverfd en daarna heeft ieder er haar eigen draai aan gegeven. Ik heb deze 2 gemaakt:


Van sigarendoosjes hebben we een "kakhuis/poepdoos" oftewel een "plee" gemaakt. Om het af te werken, heb ik een plaatje van een pin-up aan de binnenkant van de deur geplakt. Ik heb wat kranten uitgeprint en die een beetje "oud" gemaakt. Het rolletje w.c. papier heb ik gemaakt door een tissue (want dat is lekker dun) om het stokje van een wattenstaafje te draaien. Een stukje garen erdoor en ophangen maar. De deksel is een knoop waar ik een handvat op heb gemaakt. Bij de Action verkochten ze doosjes met houten lettertjes en daarvan heb ik de letter "O" doormidden gesneden en de ene helft op de deur geplakt als handvat en de andere helft dus op de knoop. Het dak is gemaakt van het gegolfde karton uit een pak beschuit dat ik geverfd heb. Aan de buitenkant heb ik wat "mos" aangebracht.
Het is kleiner dan 1:12, dus dat is wel jammer, het past nu niet bij mijn schuurtje.


Ik vind hem erg grappig geworden!


2 opmerkingen: