donderdag 12 april 2018

Weer heel veel ATC kaartjes

Ik heb de laatste tijd een flink aantal kaartjes gemaakt (ook in mijn vorige postje) die ik allemaal nog niet te ruil heb aangeboden. Mijn kaartjes zijn altijd vrij snel weg en het komt regelmatig voor dat ik een leuk kaartje zie dat ik dan niet kan ruilen, omdat ik niks meer heb om aan te bieden. Daarom bewaar ik de kaartjes voorlopig even om zélf te ruilen als ik iets zie en niet om actief aan te bieden. Als ik een flinke voorraad heb ga ik dat wel weer doen, maar voorlopig hou ik ze dus even privé.

Ik had weer een beetje zitten tekenen op een geel memoblaadje, wat ik vervolgens weer jammer vond om weg te gooien. Ik heb er dit kaartje van gemaakt door er een kadertje omheen te maken. De stickertjes op de hoekjes zijn eigenlijk nagel stickertjes en heb ik ooit bij de Action gekocht.


Van het geribbelde papier dat om beschuit zit, heb ik de achtergrond voor het volgende kaartje gemaakt. Het is geverfd met waterverf in kleuren die bij het 3D plaatje passen:


Deze pauwen zijn ook 3D plaatjes (ik heb nog een heleboel oude knipvellen liggen die ik nu aan het gebruiken ben om kaartjes mee te maken) en die heb ik samen met een veertje en zelfklevende strass steentjes op een bijkleurend achtergrond kaartje geplakt, dat ik rondom heb afgewerkt met goudkleurige stift.


Deze plaatjes zijn ook allemaal 3D op een achtergrondje van waterverf. De tekstjes heb ik er zelf bij geschreven. Alleen het laatste kaartje is geen 3D en heeft een achtergrondplaatje dat op het knipvel erbij zat.


En in dezelfde stijl als de 2 elfjes in een vorig postje (klik), wel een héél eind naar beneden scrollen, heb ik deze 3 schattige meisjes gemaakt:


En ook nog een simpel 3D Alice in Wonderland kaartje, de tekst rondom heb ik met goudkleurige gel pen geschreven:


Op mijn ATC groep was iemand met spoed in het ziekenhuis opgenomen en geopereerd. Ik heb haar daarom dit beterschap kaartje gestuurd en met een ander plaatje van hetzelfde knipvel ook nog een ander kaartje gemaakt:


Ik kwam laatst op Pinterest zo'n leuk plaatje van Winnie the Pooh tegen, dat ik hem wel tot een ATC kaartje moest verwerken! Ik heb hem overgetrokken en met waterverf ingekleurd:

Ik had zin in een snel kaartje en had iets soortgelijks op Pinterest gezien, maar mijn kaartje is toch minder leuk/mooi geworden:
En voor vandaag last but not least een remake van een olifant kaartje dat ik had gemaakt, maar met een ander achtergrond papiertje omdat ik de andere niet meer had. Ik heb hem gemaakt met behulp van een embossingmal.

Maak jij ook ATC kaartjes? Wordt dan lid van mijn ATC groep, de link staat rechtsboven in de kantlijn.


2 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zitten echt leuke atc's tussen. Ik heb vroeger heel veel atc kaartjes gemaakt. Ben nu net begonnen met snailmail en pocketletters, zo kom ik ook via pinterest hier. Ga straks even jouw pl bekijken en ms ideetjes opdoen. Groetjes Jenny

    BeantwoordenVerwijderen