donderdag 26 april 2018

Hoe kan het ook anders: alweer ATC kaartjes.

Ik had een heel klein boekje met Flower Fairies knipvellen en het plaatje van de Apple Blossom Fairy dat op de kaft van dat boekje stond heb ik verwerkt tot een ATC kaartje.


Dit is het originele plaatje van Cicely M. Barker:


Van de kaft van een ander knipvellenboekje kwam dit plaatje van de Heliotrope Fairy af. Het kantachtige lintje heb ik als goodie gekregen. Verder heb ik er nog glitterlijm op gedaan en er strassteentjes bij geplakt.


Het originele plaatje is in spiegelbeeld:


Op een van de ATC groepen waar ik lid van ben, zag ik een hele gave kaart voorbij komen van Prince. Ik vroeg haar toen of zij Freddie Mercury voor mij wilde maken. In ruil daarvoor vroeg zij een kaartje van The Vision (een Marvel superheld). Ik had nog nooit van hem gehoord dus ik moest even wat research verrichten, maar ik kwam een plaatje op Pinterest tegen dat ik op ATC formaat heb uitgeprint en vervolgens met behulp van een lichtbak heb overgetrokken en ingekleurd.Ik had weer eens zin in een borduurkaartje en dat is deze pauw geworden. Ik heb hem 2x geprikt, dus er komt er binnenkort nog een aan.


Op een ATC groep waar ik lid van was, werd een MerMay event georganiseerd. Ik had nog een paar hele mooie plaatjes liggen die ik tot 4 shaker kaartjes heb verwerkt, dit zijn er 2 van:


Ook had ik nog een cartoon achtig plaatje met zeemeerminnen van Marij Rahder liggen. Helaas is dit plaatje blijkbaar door iemand bij Facebook gemeld als bevattende naaktbeelden (nou ja zeg, op een cartoon plaatje van een zeemeermin? Dit is toch een plaatje dat je gewoon aan je kinderen zou kunnen laten zien?), dus toen kreeg ik notabene een waarschuwing van Facebook aan mijn broek!!! Echt zielig dat mensen dit gaan rapporteren!

Uiteindelijk hebben de kaartjes niet meegedaan aan het event omdat er heel veel ellende op die groep aan de gang was, waardoor ik de groep (en velen met mij) heb verlaten.

Dit kaartje met de Candytuft Fairy was in eerste instantie ergens anders voor bestemd, maar ik heb me bedacht en er een “gewoon” ATC kaartje van gemaakt. Het is 3D geknipt en ik heb er een lintje met kraaltjes bij geplakt.

Van 2 plaatjes van Alice in Wonderland die ik als goodie had gekregen heb ik deze 2 kaartjes gemaakt. De achtergrond is een bladzijde uit een oud boek dat ik bij de Kringloopwinkel heb gekocht speciaal voor het doel om kaartjes mee te maken. Ik ben dol op Alice In Wonderland alhoewel ik de boeken nooit heb gelezen, ik kan er niet in doorkomen.


Ook ik dit achtergrondje en het chipboard had ik als goodie gekregen. De vogeltjes heb ik geverfd. Over de lijnen waar de vogeltjes op zitten heb ik een stukje groen garen geplakt, zodat het matchte met de tak van de onderste vogeltjes.


Dit achtergrondje en de vogeltjes stickertjes heb ik ook als goodie gekregen. In de Klaproos achtige bloemen heb ik hele kleine zwarte korreltjes geplakt (ooit bij Action gekocht), die moeten de maanzaadjes voorstellen. Verder heb ik de afbeeldingen hier en daar bewerkt met glitter gel pen, maar dat zie je niet op de foto (alleen een klein beetje bij het vleugeltje van het bovenste vogeltje).


Onderstaande oosters aandoende huisjes zijn een goodie die ik goudkleurig heb gemaakt, de achtergrond is golfkarton dat om crackertjes zat en dat ik heb geverfd en het plaatje van de Fakir komt van een Efteling knipvel dat ik al heel lang had liggen.


Onderstaande soortgelijk kaartje met met een beetje andere kleuren heb ik al eerder gemaakt en iemand wilde graag dat ik het voor haar namaakte. Ik noem het "Rainbow Bubbles":


Deze kleine plaatjes hier onder zijn gegomde plaatjes die in een FLOW magazine hebben gezeten. Er pasten er precies 8 op een ATC kaartje en ik had genoeg plaatjes om er 7 kaartjes mee te maken. Een heel simpel kaartje dus, maar wel erg grappig geworden. Omdat ik geen idee had welke titel ik de kaartjes zou geven, heb ik er een soort verloting van gemaakt: degene die de titel bedacht die ik uiteindelijk uitkoos, zou een van de kaartjes (die met de bloemen helemaal onderaan de foto) van mij krijgen. Uiteindelijk heb ik ze "Tiny Cuties" genoemd. Lijkt het je ook leuk om ATC kaartjes te ruilen? Meld je dan aan op mijn Facebook groep, de link staat hier rechts bovenaan in de kantlijn.


2 opmerkingen:

  1. Ziet er prachtig uit, Kirsten Met name de pauw en de zeemeerminnen vind ik erg mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw wat ben je druk geweest. Prachtige dingen allemaal, een genot om naar te kijken. Genieten dus. Fijne dag, groetjes Laura

    BeantwoordenVerwijderen